Omena-vaniljapitko
Omena-vaniljapitko
Leivo vaihteeksi pullataikinasta herkullinen pitko! Tällä ohjeella syntyy näppärästi kaksi pitkoa, joista toisen voi vaikka pakastaa.
Ainekset
2 1/2 dl | maitoa |
---|---|
1 dl | sokeria |
1/2 rkl | kardemummaa |
1/2 tl | suolaa |
1 | muna |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
7 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa |
75 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Täyte
3 dl | omenaa kuutioituna tai lohkoina |
---|---|
1/2 tl | kanelia |
2 tl | sokeria |
4 1/2 dl | kylmää vettä |
1 1/2 dl | vaniljakreemijauhetta |
Lisäksi
muna | |
raesokeria |
Ohjeet
- Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (25 x 20 cm). Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.
- Jaa jäljelle jäänyt taikinapala neljään osaan ja leivo niistä pitkät, pikkusormeakin hiukan ohuemmat nauhat pitkojen reunoiksi. Kieritä kaksi nauhaa keskenään ja asettele se levyn reunan päälle. Nipistä päät huolellisesti yhteen. Tee toinen samalla tavalla. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Valmista täyte pitkojen kohotessa. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi tai lohkoiksi. Sekoita kulhossa omenat, kaneli ja sokeri. Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen ja levitä kreemi pitkojen päälle, keskikohtaan ohuemmin. Nosta omenat pitkojen keskelle. Voitele pitkojen reunat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tykkää (39)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti