Parsa-parmankinkkupiiraat
Parsa-parmankinkkupiiraat
Pienet parsa-parmankinkkupiiraat valmistuvat näppärästi muffinipellillä. Piiraat sopivat mainiosti juhlien suolaiseksi herkuksi tai vaikka brunssipöytään!
Pohjataikina
150 g | voita |
---|---|
ripaus | suolaa |
2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | Elovena Kaurahiutaleita ja kauraleseitä |
1 dl | emmental-mozzarella juustoraastetta |
½ dl | kylmää vettä |
Täyte
½ dl | pinjansiemeniä |
---|---|
150 g | tuoretta vihreää parsaa |
100 g | parmankinkkua |
120 g | smetanaa |
2 dl | kuohukermaa |
2 | munaa |
1 rkl | karkeaa dijon sinappia |
1 dl | parmesaaniraastetta |
1 dl | emmental-mozzarella juustoraastetta |
½ tl | suolaa |
ripaus | sokeria |
Ohjeet
- Nypi pehmeä voi, suola jauhot ja kaurahiutaleet ja – leseet murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita sen verran että saat hyvän tuntuisen taikinan.
- Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
- Huuhtele parsat. Leikkaa tai katkaise tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat nupusta tyveen päin leikkuulautaa vasten. Pilko pieniksi paloiksi.
- Suikaloi parmankinkku.
- Yhdistä muut täytteen aineet ja sekoita.
- Voitele muffinipellin syvennykset.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota pyöreällä muotilla (noin 9 cm) 18 palaa ja painele ne kevyesti muffinipellin syvennyksiin.
- Ripottele taikinapohjien päälle parsapalat, kinkkusuikaleet ja paahdetut pinjansiemenet. Kaada päälle täyte.
- Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Tykkää (23)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti