Valikko

Parsa-parmankinkkupiiraat

Parsa-parmankinkkupiiraat

Pienet parsa-parmankinkkupiiraat valmistuvat näppärästi muffinipellillä. Piiraat sopivat mainiosti juhlien suolaiseksi herkuksi tai vaikka brunssipöytään!

Pohjataikina

150 gvoita
ripaus suolaa
dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlElovena Kaurahiutaleita ja kauraleseitä
1 dlemmental-mozzarella juustoraastetta
½ dlkylmää vettä

Täyte

½ dlpinjansiemeniä
150 gtuoretta vihreää parsaa
100 gparmankinkkua
120 gsmetanaa
2 dlkuohukermaa
2 munaa
1 rklkarkeaa dijon sinappia
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlemmental-mozzarella juustoraastetta
½ tlsuolaa
ripaus sokeria

Ohjeet

  1. Nypi pehmeä voi, suola jauhot ja kaurahiutaleet ja – leseet murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita sen verran että saat hyvän tuntuisen taikinan.
  2. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Huuhtele parsat. Leikkaa tai katkaise tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat nupusta tyveen päin leikkuulautaa vasten. Pilko pieniksi paloiksi.
  5. Suikaloi parmankinkku.
  6. Yhdistä muut täytteen aineet ja sekoita.
  7. Voitele muffinipellin syvennykset.
  8. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota pyöreällä muotilla (noin 9 cm) 18 palaa ja painele ne kevyesti muffinipellin syvennyksiin.
  9. Ripottele taikinapohjien päälle parsapalat, kinkkusuikaleet ja paahdetut pinjansiemenet. Kaada päälle täyte.
  10. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Tykkää (23)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet