Parsa-vuohenjuustogalette
Parsa-vuohenjuustogalette
Kevään kestosuosikki parsa ihastuttaa rennon rustiikkisessa, juustoisessa galette-piirakassa.
Pohja
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
115 g | voita, kylmänä ja kuutioituna |
0,5 dl | kreikkalaista jogurttia tai kermaviiliä |
0,5 dl | jääkylmää vettä |
2 tl | sitruunamehua |
Täyte
500 g | parsaa, kuorittuna ja keitettynä |
---|---|
1 dl | vuohenjuustoa, notkistettuna |
1 dl | parmesaania, raastettuna |
0,5 dl | mozzarellaraastetta |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
ripaus mustapippuria ja suolaa |
Ohjeet
Reseptin on kehittänyt Dr. Sugar
- Valmista galetten kuori nyppimällä kylmä, kuutioitu voi vehnäjauhojen sekaan isossa kulhossa. Seos on valmis kun se on murumaista. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jogurtti, vesi ja sitruunamehu. Kaada nesteseos murun päälle ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi (tai pakkaseen vartiksi). Taikinan voi myös tehdä edellisenä päivänä.
- Valmistele sillä välin parsa kuorimalla ja leikkaamalla parsan “puiset” varret. Keitä kokonaisia parsoja noin 2-3 minuuttia ja sitten lisää ne kylmään veteen. Kuivaa.
- Sekoita juustot keskenään, lisää niiden joukkoon 1 rkl öljyä sekä valkosipulin kynsi. Notkista yhtenäiseksi massaksi. Siirrä sivuun.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaulitse kylmettynyt taikina jauhotetulla alustalla noin 30 sentin kokoiseksi ympyräksi, siirrä sitten leivinpaperille ja pellille.
- Levitä juustoseos taikinalevyn pinnalle, jättäen noin 3-4 senttiä ympyrän reunoista paljaaksi. Laske kuivatut parsat juustoseoksen päälle ja käännä sitten taikinaympyrän reunat sisäänpäin varovaisesti ettei taikinaan muodostu reikiä. Lisää loput oliiviöljystä parsan pinnalle. Ripottele pinnalle vielä vähän suolaa ja pippuria.
- Valele galetten reunat keltuaisseoksella. Paista galettea noin 30-35 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes reunat on kauniin kullanruskeat ja parsojen välistä nouseva juusto on saanut väriä.
1 keltuainen ja 1 tl vettä sekoitettuna reunojen valeluun
Tykkää (10)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti