Valikko

Pastel de nata -leivokset Vihreä kuulamarmeladilla

Sunnuntai Pastel de nata vihreällä kuulalla

Pastel de nata -leivokset Vihreä kuula -marmeladilla

Portugalilaisten Pastel de Nata -leivosten salaisuus on vaniljainen sitruunan kuorella maustettu kermakiisseli. Näiden leivonnaisten herkullisuutta lisää vielä itsetehty taikinapohja ja kiisselin alle piilotettu Vihreä kuula -sydän!

Pohjataikina

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ tlleivinjauhetta
1 dlkuohukermaa
100 gvoita
TAI
100 gSunnuntai Leivontamargariinia

Vaniljatäyte

1 luomusitruuna
2 dlmaitoa
2 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
tlvaniljasokeria
rklSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Lisäksi

Vihreä Kuula -päärynävalmistetta (marmeladia)
pieniä muffinssi­vuokia (folio)

Ohjeet

  1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos pehmeän voin joukkoon ja sekoita.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se taikinaan kevyesti sekoittaen.
  3. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja laita kovettumaan jääkaappiin.
  4. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mittaa kaikki kiisselin ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä hyvin.
  5. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  6. Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia esim. muotin avulla (Ø 8–9 cm). Painele taikinat vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjat haarukalla.
  7. Jaa marmeladi taikinakuppeihin ja lusikoi täyte päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
  8. Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne vuoista.
  1. Voit tehdä leivokset myös ilman marmeladia.
  2. Älä heitä hukkaan valkuaisia vaan tee niistä vaikkapa marenkeja.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet