Pastel de nata -leivokset Vihreä kuulamarmeladilla

Pastel de nata -leivokset Vihreä kuula -marmeladilla
Portugalilaisten Pastel de Nata -leivosten salaisuus on vaniljainen sitruunan kuorella maustettu kermakiisseli. Näiden leivonnaisten herkullisuutta lisää vielä itsetehty taikinapohja ja kiisselin alle piilotettu Vihreä kuula -sydän!
Pohjataikina
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
½ tl | leivinjauhetta |
1 dl | kuohukermaa |
100 g | voita |
TAI | |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Vaniljatäyte
1 | luomusitruuna |
---|---|
2 dl | maitoa |
2 dl | kuohukermaa |
1 dl | sokeria |
1½ tl | vaniljasokeria |
1½ rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Lisäksi
Vihreä Kuula -päärynävalmistetta (marmeladia) | |
pieniä muffinssivuokia (folio) |
Ohjeet
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos pehmeän voin joukkoon ja sekoita.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja laita kovettumaan jääkaappiin.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun seos kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä hyvin.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia esim. muotin avulla (Ø 8–9 cm). Painele taikinat vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjat haarukalla.
- Jaa marmeladi taikinakuppeihin ja lusikoi täyte päälle. Kypsennä uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne vuoista.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Voit tehdä leivokset myös ilman marmeladia.
Tykkää (11)
Kommentit
Jätä kommentti