Pekoni-kantarellipiirakka
Pekoni-kantarellipiirakka
Leivo herkullinen kantarellipiirakka syksyn illanistujaisiin tai iltapalaksi.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | parmesaaniraastetta |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte
200 g | kantarelleja |
---|---|
170 g | pekonia |
1/2 | sipulia |
1 | valkosipulinkynsi |
200 g | kermaviiliä |
1 dl | kermaa |
2 | munaa |
1 dl | parmesaaniraastetta |
1/2 tl | suolaa |
1 ml | mustapippuria |
timjamia |
Ohjeet
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän vuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Puhdista ja pilko sienet. Leikkaa pekonit suikaleiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannulle hieman öljyä sekä sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan. Siirrä sienet ja sipulit sivuun ja paista pekonit.
- Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Lisää joukkoon paistetut sienet, pekonit ja sipulit.
- Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Tykkää (49)
Kommentit
Jätä kommentti