Valikko

Pekoni-kantarellipiirakka

Syysklassikko sienipiirakka maistuu niin arkena kuin juhlanakin

Pekoni-kantarellipiirakka

Leivo herkullinen kantarellipiirakka syksyn illanistujaisiin tai iltapalaksi.

  • 8-12 annosta
  • Yli 60 min

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlkylmää vettä

Täyte

200 gkantarelleja
170 gpekonia
1/2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
200 gkermaviiliä
1 dlkermaa
2 munaa
1 dlparmesaaniraastetta
1/2 tlsuolaa
1 mlmustapippuria
timjamia

Ohjeet

  1. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän vuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Leikkaa pekonit suikaleiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannulle hieman öljyä sekä sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan. Siirrä sienet ja sipulit sivuun ja paista pekonit.
  3. Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Lisää joukkoon paistetut sienet, pekonit ja sipulit.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet