Valikko

Perinteiset laskiaispullat

Perinteiset laskiaispullat

Ovatko laskiaispullat sinunkin suosikkiherkkusi? Tällä reseptillä valmistat maukkaat pullat.

  • 16 kpl
  • Yli 60 min

Ainekset

3 dlmaitoa
1 muna
1 dlsokeria
tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai kuivahiivaa
7–8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
Voiteluun munaa
Pinnalle raesokeria

Täyte

3 dlkuohukermaa
1–2 rklsokeria
2 dlvadelmahilloa
tai
n. 100 gmantelimassaa

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Täytä pullat haluamallasi täytteellä.
  6. Täyte
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
  8. Halkaise pullat, täytä hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet