Perinteiset laskiaispullat
Perinteiset laskiaispullat
Ovatko laskiaispullat sinunkin suosikkiherkkusi? Tällä reseptillä valmistat maukkaat pullat.
Ainekset
3 dl | maitoa |
---|---|
1 | muna |
1 dl | sokeria |
1½ tl | kardemummaa |
½ tl | suolaa |
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
7–8 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Voiteluun munaa | |
Pinnalle raesokeria |
Täyte
3 dl | kuohukermaa |
---|---|
1–2 rkl | sokeria |
2 dl | vadelmahilloa |
tai | |
n. 100 g | mantelimassaa |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla.
- Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Täytä pullat haluamallasi täytteellä.
Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halkaise pullat, täytä hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa.
Tykkää (29)
Kommentit
Jätä kommentti