Pienet kylmäsavulohiletut
Pienet kylmäsavulohiletut
Joskus on vaikea päättää, mitä tarjoaisi kylään tuleville vieraille. Herkullinen vaihtoehto ovat suolaiset letut, joita on helppo muunnella erilaisilla täytteillä ja lisukkeilla.
2 dl | maitoa |
---|---|
1 dl | rahkaa |
1 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 tl | siirappia tai hunajaa |
½ tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
1 ½ dl | Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja |
150 g | kylmäsavulohta |
Paistamiseen
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Lisäksi
smetanaa, sipulia ja tilliä |
Ohjeet
- Yhdistä maito, rahka, Sunnuntai Juokseva ja mausteet.
- Sekoita joukkoon jauhot ja anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
- Lämmitä pieni ohukais- tai paistinpannu, lisää Sunnuntai Juoksevaa ja kylmäsavulohiviipale.
- Annostele päälle pieni kauhallinen (n. ½ dl) taikinaa.
- Paista muutaman minuutin ajan per puoli niin, että letut ovat rapeita ja kullan ruskeita.
- Tarjoile kuumina smetanan, tillin ja sipulin kanssa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Voit vaihtaa lettujen täytteeksi vaikka palvikinkkua tai savuporoa. Voit myös tarjota näitä lettuja blinikaudella esimerkiksi mateenmädin kanssa.
Tykkää (36)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti