Valikko

Pienet kylmäsavulohiletut

Sunnuntai kylmäsavulohi-ohraohukaiset

Pienet kylmäsavulohiletut

Joskus on vaikea päättää, mitä tarjoaisi kylään tuleville vieraille. Herkullinen vaihtoehto ovat suolaiset letut, joita on helppo muunnella erilaisilla täytteillä ja lisukkeilla.

2 dlmaitoa
1 dlrahkaa
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 tlsiirappia tai hunajaa
½ tlsuolaa
ripaus valkopippuria
1 ½ dlSunnuntai Täysjyväohrajauhoja
150 gkylmäsavulohta

Lisäksi

smetanaa, sipulia ja tilliä

Ohjeet

  1. Yhdistä maito, rahka, Sunnuntai Juokseva ja mausteet.
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
  3. Lämmitä pieni ohukais- tai paistinpannu, lisää Sunnuntai Juoksevaa ja kylmäsavulohiviipale.
  4. Annostele päälle pieni kauhallinen (n. ½ dl) taikinaa.
  5. Paista muutaman minuutin ajan per puoli niin, että letut ovat rapeita ja kullan ruskeita.
  6. Tarjoile kuumina smetanan, tillin ja sipulin kanssa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Voit vaihtaa lettujen täytteeksi vaikka palvikinkkua tai savuporoa. Voit myös tarjota näitä lettuja blinikaudella esimerkiksi mateenmädin kanssa.

Tykkää (36)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet