Pizza grillissä - Nduja
Pizza grillissä - Nduja
Paras grillipizza syntyy huolella vaivatusta taikinasta pitkällä kohotusajalla. Tulinen nduja-salami tuo mukavasti potkua pizzaan. Paistamiseen tarvitset pizzakiven.
Pizzapohja (4 kpl)
422 g | kylmää vettä |
---|---|
1 g | Sunnuntai Kuivahiivaa (1/3 tl) |
650 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
19 g | suolaa |
Tomaattikastike (4:ään pizzaan)
400 g | laadukkaita säilyketomaatteja, esim. San Marzano |
---|---|
½ dl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
½ kourallinen | tuoretta basilikaa |
½ kourallinen | tuoretta persiljaa |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria |
½ tl | sokeria |
Nduja-pizza (yhteen pizzaan)
5 tl | Nduja-salamia |
---|---|
4 | kirsikkatomaattia |
½ | mozzarella-pallo |
tuoretta persiljaa |
Ohjeet
Pohja
- Mittaa suureen kulhoon vesi. Sekoita joukkoon kuivahiiva. Mittaa jauhot valmiiksi. Lisää noin 1/4 jauhoista veden joukkoon ja sekoita. Sekoita joukkoon suola.
- Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia käsin tai 10 minuuttia yleiskoneella. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan noin 20 tunniksi.
- Kumoa taikina työpöydälle ja jaa neljään noin 260g taikinapalaan. Ota taikinapala kämmenten väliin ja liu’uta palaa työpöytää vasten kohti itseäsi. Toista, kunnes saat sileän pyöreän taikinapallon.
- Nosta pallot kevyesti jauhotettuihin kulhoihin yksittäin ja peitä kulhot väljästi kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.
- Nosta kohonnut taikinapallo jauhotetulle työpöydälle ja painele ensin ympyräksi jättäen reunat koskematta. Nostele sen jälkeen taikinaa kädestä toiseen, kunnes se on venynyt sopivan kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Tämän jälkeen pohja on valmis täytettäväksi.
Tomaattikastike
- Mittaa kaikki tomaattikastikkeen ainekset kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit tehdä kastikkeen jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä.
Nduja-pizza
- Nosta pizzakivi grilliin ja laita grilli lämpenemään täydellä teholla hyvissä ajoin.
- Levitä pohjan päälle tomaattikastike. Lusikoi nduja-salamia muutama nokare. Levitä päälle halkaistut kirsikkatomaatit ja siivutettu mozzarella.
- Liu’uta pizza grilliin kuuman pizzakiven päälle ja sulje grillin kansi. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. Viimeistele tuoreella persiljalla.
Tarkkaile grillin lämpötilaa paiston aikana. Anna grillin lämmetä hetki, ennen kuin laitat seuraavan pizzan paistumaan. Jos käytät kolmepolttimoista kaasugrilliä, voit pienentää kiven alla olevan polttimon tehoa paiston ajaksi, jos pizzat kypsyvät pohjasta liian nopeasti.
Tykkää (6)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti