Valikko

Pizzahyrrät

Pizzahyrrät ovat täydellistä pikkupurtavaa

Pizzahyrrät

Rukiiset pizzakierteet täytetään perinteiseen tapaan kinkulla, ananaksella ja aurajuustolla. Tämä resepti sopii sekä arkeen että juhlaan!

Täytteet

2 dlpizzakastiketta (esim. Mutti)
200 gkinkkusuikaleita
½ prkananaspaloja
100 gsinihomejuustoa muruna
150 gjuustoraastetta
pizzamaustetta tai oreganoa

Ohjeet

  1. Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Kaada joukkoon 42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi ja sekoita.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja öljy ja alusta taikina palloksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
  3. Kaulitse kohonnut taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike, kinkkusuikaleet, ananaspalat, sinihomejuusto sekä reilu puolet juustoraasteesta. Ripota päälle pizzamaustetta oman maun mukaan.
  5. Kääri pizza pidemmältä sivulta tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen, kääretortun tavoin. Nipistä lopuksi sauma huolellisesti kiinni ja käännä se työpöytää vasten.
  6. Leikkaa rullasta 2-3 cm levyisiä paloja, noin 12 kpl. Nosta pizzakiekot leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Paista uunissa tasalämmöllä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Tykkää (26)

    Jaa

    Kommentit

    • Tintti
      Näyttää makoisilta 🙂
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos, Tintti! 🙂
    • Anne
      Voiskohan tämän tehdä valmiiksi, mutta pakastaa uunipellille ja paistaa isänpäivä aamuna?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Anne, Pakastaminen todennäköisesti onnistuu, mutta suosittelen sulattamaan taikinan huolellisesti huoneenlämmössä, jotta hiiva ehtii aktivoitua ennen uuniin laittamista. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet