Pizzahyrrät

Pizzahyrrät
Rukiiset pizzakierteet täytetään perinteiseen tapaan kinkulla, ananaksella ja aurajuustolla. Tämä resepti sopii sekä arkeen että juhlaan!
Pizzapohja
| 2 dl | Sunnuntai Hieno Täsjyväruisjauhoja |
|---|---|
| 1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | vettä |
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 rkl | öljyä |
Täytteet
| 2 dl | pizzakastiketta (esim. Mutti) |
|---|---|
| 200 g | kinkkusuikaleita |
| ½ prk | ananaspaloja |
| 100 g | sinihomejuustoa muruna |
| 150 g | juustoraastetta |
| pizzamaustetta tai oreganoa |
Ohjeet
- Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Kaada joukkoon 42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi ja sekoita.
- Lisää taikinaan vehnäjauhot ja öljy ja alusta taikina palloksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Kaulitse kohonnut taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike, kinkkusuikaleet, ananaspalat, sinihomejuusto sekä reilu puolet juustoraasteesta. Ripota päälle pizzamaustetta oman maun mukaan.
- Kääri pizza pidemmältä sivulta tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen, kääretortun tavoin. Nipistä lopuksi sauma huolellisesti kiinni ja käännä se työpöytää vasten.
- Leikkaa rullasta 2-3 cm levyisiä paloja, noin 12 kpl. Nosta pizzakiekot leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista uunissa tasalämmöllä 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Tykkää (29)





