Valikko

Sunnuntai

Pizzapohja

Herkullinen pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa itse. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan tai sen pohjalta, mitä jääkaapista sattuu löytymään.

  • 3 pyöreää pizzaa
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton

Pohjan ainekset

2 ½ dlvettä
2 tlsuolaa
2 rklöljyä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
5 ½ dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja

Kinkku-herkkusienitäyte (3 pizzaa)

2 dltomaattikastiketta
200 gkinkkusuikaleita
100 gsäilykeherkkusieniä
150 gfetajuustoa
½ rskirsikkatomaatteja
300 gjuustoraastetta
oreganoa

Retiisi-kevätsipulitäyte (3 pizzaa)

2 dltomaattikastiketta
1 ruukkutuoretta timjamia ja basilikaa
n.10 retiisiä
2-3 kevätsipulia
150 gsinihomejuustoa
2-3 herkkusientä
300 gjuustoraastetta

Ohjeet

  1. Valmista taikina lisäämällä 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen öljy ja suola.
  2. Sekoita kuivahiiva noin puoleen jauhoista ja yhdistä nesteeseen. Alusta taikinaan loput jauhoista ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia. Valmistele täytteet taikinan kohotessa.
  3. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 240 asteeseen ja aseta uunipelti uuniin. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen osaan. Kauli pallot pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperin päälle ennen täyttämistä.
  4. Täytä pohjat mieluisilla täytteillä (järjestys: tomaattikastike, tuoreet yrtit, osa juustosta, muut täytteet ja päälle loput juustosta). Ota kuuma pelti uunista ja liu’uta pizzat leivinpaperin kanssa sen päälle. Paista pizzoja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Viimeistele valmiit pizzat tuoreilla yrteillä.

Voit myös pakastaa taikinan. Jaa taikina kohotuksen jälkeen kolmeen palloon, kääri taikinat kelmuun ja pakasta. Nosta jäätynyt taikina sulamaan jääkaappiin valmistamista edeltävänä päivänä tai huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet