Valikko

Porkkanalaatikkosämpylät

Sunnuntai porkkanalaatikkosämpylät

Porkkanalaatikkosämpylät

Joulunajan hävikkisämpylöihin käytät ylijääneen porkkanalaatikon sekä joululeivonnasta ylijääneet jauhot, hiutaleet ja leseet. Mikäs sen parempaa kuin uunituoreet porkkanasämpylät ja vähemmän hävikkiä.

Ainekset

2 ½ dlporkkanalaatikkoa
2 ½ dlvettä
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
3 dljauhoja, hiutaleita ja/tai leseitä (esim. ruisjauho, sämpyläjauho, kauralese)
n. 6 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä

Lisäksi (voiteluun ja pinnalle)

vettä
hiutaleita/leseitä

Ohjeet

  1. Mittaa kattilaan porkkanalaatikko ja vesi. Lämmitä seos 42 asteiseksi (reilusti käden lämpöiseksi). Lisää joukkoon suola sekä noin 2dl haluamiasi jauhoja, joihin kuvahiiva on sekoitettu.
  2. Sekoita joukkoon loput jauhoista/hiutaleista/leseistä sekä vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 min.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota uudelleen noin 20 min ajan.
  4. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle haluamiasi hiutaleita tai leseitä. Paista sämpylät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Tykkää (13)

    Jaa

    Kommentit

    • Glu-Tuu
      Tein sämpylöitä porkkana-ja perunalaatikon lopuista 2kertaisena. Sämpylät onnistuivat hyvin loppu taikinan laitoin vuokaan. Paistoin melkein tupla-ajan koska leivinuunin lämpö ei ollut ehkä tarvittava korkea (n.200”)Vuoka saakin olla melkein 1h. On vielä uunissa saa nähdä onnistuuko. Kannatta hyödyntää!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Glu-Tuu, Kiitos kivasta palautteesta ja herkullisesta leivontavinkistä.💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet