Porkkanalaatikkosämpylät

Porkkanalaatikkosämpylät
Joulunajan hävikkisämpylöihin käytät ylijääneen porkkanalaatikon sekä joululeivonnasta ylijääneet jauhot, hiutaleet ja leseet. Vaivaamalla taikinaa huolellisesti saat palkinnoksi täydellisen pehmeitä sämpylöitä.
Ainekset
2 ½ dl | porkkanalaatikkoa |
---|---|
2 ½ dl | vettä |
½ tl | suolaa |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
3 dl | jauhoja, hiutaleita ja/tai leseitä (esim. ruisjauho, sämpyläjauho, kauralese) |
n. 6 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä |
Lisäksi (voiteluun ja pinnalle)
vettä | |
hiutaleita/leseitä |
Ohjeet
- Mittaa kattilaan porkkanalaatikko ja vesi. Lämmitä seos 42 asteiseksi (reilusti käden lämpöiseksi). Lisää joukkoon suola sekä noin 2dl haluamiasi jauhoja, joihin kuvahiiva on sekoitettu.
- Sekoita joukkoon loput jauhoista/hiutaleista/leseistä sekä vehnäjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 min.
- Kumoa taikina työpöydälle ja pyöritä sämpylöiksi. N. 90g kokoisilla taikinapalloilla saat 10 sämpylää. Kohota uudelleen noin 20 min ajan.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle haluamiasi hiutaleita tai leseitä. Paista sämpylät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
Tykkää (26)
Kommentit
Jätä kommentti