Porkkanapiirakka
Porkkanapiirakka
Mehevä ja muhkea porkkanapiirakka on monen suosikkileivonnainen. Piirakka säilyy jääkaapissa useita päiviä herkullisena.
Pohja
7 dl | porkkanaraastetta (4-5 porkkanaa) |
---|---|
5 | munaa |
4 dl | sokeria |
5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | ruokasoodaa |
1 rkl | kanelia |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Kuorrutus
100 g | voita |
---|---|
5 dl | tomusokeria |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
Lisäksi
strösseleitä |
Ohjeet
Pohja
- Kuori ja raasta porkkanat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista saa valutettua oman nimikirjaimen vaahdon pintaan, ja se pysyy pinnalla hetken aikaa.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja vaniljasokeri keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon muutamassa erässä kevyesti sekoittaen.
- Lisää taikinaan Sunnuntai Juokseva ja porkkanaraaste ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Voit tehdä pohjan jo päivää aiemmin.
Kuorrutus ja koristelu
- Ota kuorrutteen ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
- Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan pinnalle. Viimeistele pinta strösselillä. Leikkaa pohja 25 palaan.
Tykkää (36)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti