Porkkanasämpylät sämpylämixistä
Porkkanasämpylät sämpylämixistä
Tuunaa Sunnuntai Kaurasämpylämixiä lisäämällä taikinaan porkkanaraastetta. Lopputuloksena mehevät yön yli kohotetut porkkanasämpylät pienellä vaivalla.
Ainekset
2 | porkkanaa |
---|---|
4 dl | vettä |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 ps | Sunnuntai Kaurasämpylämixiä |
Ohjeet
- Raasta porkkanat.
- Mittaa viileä vesi (n. 20-asteinen) kulhoon ja vispaa joukkoon kuivahiiva.
- Lisää nesteeseen sämpylämix ja porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli.
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Nostele kohonneesta taikinasta kahdella ruokalusikalla kahdeksan ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle.
- Paista sämpylöitä uunissa hieman keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Tykkää (50)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti