Valikko

Prinsessakakku

Prinsessakakku

Rakastettu prinsessakakku on mainettaan helpompi valmistaa ja kruunaa juhlan kuin juhlan.

Kakkupohja

4 munaa
dlsokeria
dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
½ dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

3 dlvettä
2–2½ dlvaniljakreemijauhetta (Milletti)
3 dllaktoositonta kermaa
230 gvadelmamarmeladia

Kostutus

1 dlomenamehua

Päälle

500 gmarsipaania

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina huolellisesti leivitettyyn (noin 20 cm) tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
  5. Sekoita veden joukkoon vaniljakreemijauhe (Milletti). Anna vetäytyä hetken aikaa kylmässä.
  6. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi.
  7. Kostuta omenamehulla alinta kakkupohjaa. Levitä kerros marmeladia. Lisää marmeladin päälle täytettä niin, että kakun keskiosaan tulee korkeampi kerros
  8. Laita uusi kakkupohja päälle ja painele varovasti reunoilta hieman matalammaksi. Kostuta ja täytä samalla tavalla kuin edellinenkin kerros.
  9. Laita viimeinen kakkupohja päälle ja painele taas reunoilta hieman matalammaksi. Älä kostuta ylintä kerrosta, mutta levitä vielä ohut kerros marmeladia. Levitä loppu määrä täytteestä kauttaaltaan kakun pinnalle. Voit korostaa kakun pyöreää muotoa levittämällä täytettä paksumman kerroksen kakun päälle pyöreään muotoon.
  10. Kauli marsipaani ohueksi levyksi tomusokeroidulla työpinnalla. Siirrä marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois.
  11. Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään.
    Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria ja viimeistele haluamallasi tavalla.

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet