Valikko

Pullakranssi

Pullakranssi Sunnuntain jauhoista

Pullakranssi

Kaunis pullakranssi ilahduttaa taatusti! Kranssista saa näyttävän, kun sen viimeistelee syötävillä kukkasilla.

  • n. 20 palaa
  • Yli 60 min

Täyte

½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
½–1 dlfariinisokeria
tlkanelia
Voiteluun muna
Koristeluun raesokeria

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.
  2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (60 x 35 cm). Levitä päälle rypsiöljyvalmiste, fariinisokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.
  3. Leikkaa rullasta 1½ cm viipaleita. Ota kaksi viipaletta ja asettele ne vierekkäin ja samalla lomittain leivinpaperilla päällystetetylle uunipellille. Ota seuraavat kaksi viipaletta ja asettele ne edellisten eteen. Jatka näin, kunnes viipaleet muodostavat lopuksi ympyrän. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.
  4. Voitele kranssi. Ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet