Valikko

Pullataikina

Sunnuntai Pullataikina

Pullataikina

Tällä pullataikinalla onnistut! Peruspullataikinasta voit leipoa niin perinteiset pullat, voisilmäpullat, korvapuustit, pitkot kuin vuokapullatkin.

Ainekset

dlmaitoa
1 dlsokeria
1 muna
1–2 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7–8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
tai
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
Voiteluun munaa
Pinnalle raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tykkää (433)

    Jaa

    Kommentit

    • Jossu
      Kaipaan sunnuntai erikoisvehnäjauhopussin kyljessä ollutta pullaohjetta?
    • Hei Jossu, nyt myös tuo legendaarinen korvapuustiohje löytyy sivuiltamme: sunnuntai.fi/reseptit/korvapuustit
    • Hei Jossu, nyt myös tuo legendaarinen korvapuustiohje löytyy sivuiltamme: sunnuntai.fi/reseptit/korvapuustit 🙂
    • Ansu
      Joko nyt saisi nämä reseptit jotenkin helpommin saatavaksi?
    • Hei, Ansu! Jos tarkoitat, mistä löydät muita pullareseptejä, niin tämän reseptisivun alaosaan on nostettu erilaisia pullareseptejä. Pääset käsiksi pullaresepteihin myös kirjoittamalla reseptihakuun "pulla". Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi! 🙂
    • Pullakuva
      Kuvan pullat onko voisilmä pullia vai miksi keskellä" kuoppa" ohjeessa ei mainintaa ?
    • Hei! Tämä ohje on perinteiseen pullataikinaan, joka käy pohjaksi erilaisille pullille. Taikinasta voi leipoa esimerkiksi korvapuusteja, pitkoja, silmäpullia, tavallisia pullia... Tämän reseptisivun alaosaan on nostettu erilaisia pullareseptejä, ja löydät pullareseptejä myös kirjoittamalla reseptihaun kenttään "pulla". Toivottavasti tästä oli apua!
    • Artti
      Olisi hienoa, jos olisi ravintosisältö mukana.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Artti. Kiitos kehitystoiveesta, pidämme sen mielessä. 🙂
    • jamal
      hyviä pulia tuli : )
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos, jamal! 🙂
    • Agni
      On erittäin hyvä pullataikina. Käytän sitä aina kun valmistan iso rahkapiirakka koko peltinkokoinen tai pieniä puolukkapiirakkoita. Puolukkaan lisään sokerin lisäksi vähän perunajauhoja.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Agni. Mukava kuulla, kiitos!🙂 Pullataikina taipuu moneen herkkuun😋
    • Marika
      Jätä kardemumma pois niin ei närästä !
    • Sanni
      Ihme kyllä, tällä ohjeella onnistui huonompikin leipuri joka on elämässään ehkä kaksi kertaa pullia paistanut! 🙂 taikina ei jostain syystä kohonnut mutta itse pullat kohosivat ja olivat todella hyviä!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mahtavaa, hienoa kuulla. 😊 Huoneilman lämpötilalla ja ilmankosteudella on aina hieman vaikutusta taikinan kohoamiseen. Ja toki myös hiivalla, mutta vaikuttaisi, että nyt ei ollut siitä kyse. Pääasia, että lopputulos oli herkullinen!😋
    • Janni
      Reseptissä lukee kyllä kuivahiiva. En kuitenkaan ohjeessa näe missä vaiheessa se sinne lisätään?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa Janni. Kuivahiiva lisätään taikinaan kohdassa 1: Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.😊
    • Neponen
      Kuinka kauan pullan pitää olla uunissa?Ja mihin asteeseen uunin pitää olla??
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Neponen! Uuni lämmitetään tasalämmöllä 225 asteeseen ja pullien paistoaika on noin 10-15 minuuttia uunin keskitasolla. Pullia kannattaa siis alkaa tarkkailla 10 minuutin kohdalla, sillä uunin tehosta ja pullien koosta riippuen aika voi hieman vaihdella. Pullat ovat kypsiä, kun ne ovat kauniin kultaisen värisiä.😊
    • Markonbaari
      Vinkkinä pulla ym muut taikinat kohoavat hyvin ja tehokkaasti kun taikina astian laittaa mikroon (ei päälle ) eli pöpseli pois seinästä 😇😇
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Tämä on tosi hyvä keino ja leipurikin suosii samaista kohotustapaa. Hyvä kun jaot vinkin muillekin. Kiitos Markonbaari.
    • Jamppa
      Voiko kuivahiivan tilalle käyttää tuorehiivaa ja kuinka paljon sitä pitäisi sitten laittaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moi Jamppa, Kyllä voit käyttää kuivahiivan tilalla tuorehiivaa. 25 g eli puolikas pala tuorehiivaa = 1 pussi kuivahiivaa. Oikein maukkaita pullahetkiä toivottaa Sunnuntain leivontaväki.💛
    • Ts
      Tä oli niin hyvä!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Pulla on ihan parasta!💛
    • leipurihiiva
      tuli toooosi hyvä taikina! tein tästä ohjeesta jatkojalostuksena berliininmunkkeja 🤩
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiva kuulla, että pullataikinan resepti on toimiva. Meil tääl Turun seudul noit berliininmunkei sanotta piispanmunkeiks. 😘
    • Mymmeli
      Kohotan uunissa taikinan siis kylmä, sitten leipomisaikana laitan uunin päälle.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mymmeli, Uuni on hyvä paikka taikinan kohotuksessa. 💛
    • Pulla
      Tämähän oli helppo ohje, jopa amatööri joka ei ole onnistunut aiemmin leipomaan niin osasi tällä ohjeella 👍
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Pulla!💛
    • Joksi
      Jos tekee voisilmäpullia, painetaanko voipala pullaan ennen vai jälkeen kohotuksen?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Joksi, Voipala painetaan pullaan kohotuksen jälkeen. Kivoja leipomishetkiä!💛
    • Ellu
      Kananmuna-allergian vuoksi ei taikinaan munaa. Millä voitelen, kun munaa en voi käyttää..
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ellu, Voit käyttää kananmunan sijasta pullien voiteluun sokerivettä tai maitoa.
    • HepsuLeipoo
      Moi! MIten pulllista saisi täydellisen pyreitä, kuten kuvassa?Itsellä pullataikina tykkää aina rakoilla pyörittelyn jälkeen...
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei HepsuLeipoo, Pullien leivonnassa on monta vaihetta. Kaikki lähtee tietenkin hyvin alustetusta ja kohonneesta taikinasta. Tärkeää on ettei pöydällä ole liikaa jauhoja, sillä jauhoisesta taikinasta on hankalaa pyöritellä kauniita ja tasaisia pullia. Ota pala pullataikinaa käteen ja tee kämmenestäsi pieni kuppi sen päälle. Tämän jälkeen pyörität pullaa tiiviisti ja napakasti kämmenen alla kovaa pintaa vasten niin kauan, että pulla on sileän pyöreä.😃 Oikein kivoja leivontahetkiä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet