Pullataikina
Pullataikina
Tällä pullataikinalla onnistut! Peruspullataikinasta voit leipoa niin perinteiset pullat, voisilmäpullat, korvapuustit, pitkot kuin vuokapullatkin.
Ainekset
2½ dl | maitoa |
---|---|
1 dl | sokeria |
1 | muna |
1–2 tl | kardemummaa |
½ tl | suolaa |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
7–8 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
tai | |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Voiteluun munaa | |
Pinnalle raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
- Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Tykkää (433)
Kommentit
Jätä kommentti