Valikko

Pullataikina

Pullataikina

Tällä pullataikinalla onnistut! Peruspullataikinasta voit leipoa niin perinteiset pullat, korvapuustit, pitkot kuin vuokapullatkin.

  • 18 kpl
  • Yli 60 min

Ainekset

dlmaitoa
1 dlsokeria
1 muna
1–2 tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7–8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
tai
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
Voiteluun munaa
Pinnalle raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet