Punaherukkatäytekakku
Punaherukkatäytekakku
Helppo ja herkullinen täytekakku täytetään mascarponevaahdolla, johon on soseutettu punaherukoita.
Kakkupohja
4 | munaa |
---|---|
1 dl | sokeria |
2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Punaherukkavaahto
2 1/2 dl | punaherukoita |
---|---|
1/2 dl | sokeria |
250 g | mascarpone juustoa |
2 dl | vispikermaa |
tomusokeria maun mukaan |
Kostutus
1 1/2 dl | maitoa |
---|
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm). Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun cocktailtikkuun ei jää taikinaa pistettäessä.
- Sulata punaherukat, jos käytät pakasteita. Soseuta punaherukat ja sokeri sauvasekoittimella. Notkista mascarpone ja sekoita joukkoon punaherukat. Vaahdota kerma ja yhdistä se mascarponen kanssa kevyesti vatkaten. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kostuttamalla pohjat maidolla ja levitä kakun väleihin sekä pinnalle punaherukkavaahtoa.
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti