Valikko

Puolukka-kinuskikakku

Jouluisessa puolukka-kinuskikakussa on sopivasti kirpeyttä ja makeutta

Puolukka-kinuskikakku

Mehevä suklaakakkupohja täytetään herkullisella puolukka-kinuskivaahdolla. Puolukat ja kinuski tasapainottavat toisiaan täydellisesti, ja lopputulos on vastustamaton.

  • 12 annosta
  • Yli 60 min

Pohja

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
50 gtummaa suklaata
2 1/2 dlsokeria
3 dlmaitoa
3 munaa
4 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa

Kostutukseen

1 dlmaitoa

Täyte

2 dlfariinisokeria
2 dlkuohukermaa
2 dlvispikermaa
1 1/2 dlpuolukoita (pakaste)

Ohjeet

  1. Valmista täytteen kinuski edellisenä päivänä. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Lämmitä seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Nosta jäähtynyt kinuski jääkaappiin.
  2. Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja voitele ja jauhota vuoan reunat.
  3. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
  6. Vatkaa jääkaappikylmä kinuski sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota vispikerma erillisessä kulhossa ja yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon puolukat.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan ja levitä puolukka-kinuskivaahtoa kakun väleihin ja päälle. Koristele esimerkiksi viikunoilla, karhunvatukoilla ja rosmariininoksilla.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet