Puolukka-kinuskikakku
Puolukka-kinuskikakku
Mehevä suklaakakkupohja täytetään herkullisella puolukka-kinuskivaahdolla. Puolukat ja kinuski tasapainottavat toisiaan täydellisesti, ja lopputulos on vastustamaton.
Pohja
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
50 g | tummaa suklaata |
2 1/2 dl | sokeria |
3 dl | maitoa |
3 | munaa |
4 1/2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
Kostutukseen
1 dl | maitoa |
---|
Täyte
2 dl | fariinisokeria |
---|---|
2 dl | kuohukermaa |
2 dl | vispikermaa |
1 1/2 dl | puolukoita (pakaste) |
Ohjeet
- Valmista täytteen kinuski edellisenä päivänä. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Lämmitä seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Nosta jäähtynyt kinuski jääkaappiin.
- Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja voitele ja jauhota vuoan reunat.
- Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Vatkaa jääkaappikylmä kinuski sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota vispikerma erillisessä kulhossa ja yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon puolukat.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan ja levitä puolukka-kinuskivaahtoa kakun väleihin ja päälle. Koristele esimerkiksi viikunoilla, karhunvatukoilla ja rosmariininoksilla.
Tykkää (28)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti