Valikko

Rapeakuoriset sämpylät

Onko mitään parempaa, kuin rapeakuoriset, uunituoreet sämpylät?

Rapeakuoriset sämpylät

Ainekset näihin sämpylöihin löytyvät monelta jo valmiiksi kaapista. Taikina kohotetaan vain kerran ja lopputuloksena saat pinnalta rapsakat ja sisältä ihanan pehmeät sämpylät.

  • n. 20 kpl
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen

Ainekset

6 dlvettä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
3 tlsuolaa
1 tlsokeria
3 dlElovena Luomu Kaurahiutaleita
9-10 dlSunnuntai Luomu Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Liota hiiva 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sen jälkeen noin puolet jauhoista ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon loput jauhoista niin, että taikina irtoaa reunoista. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
  2. Peitä taikinakulho liinalla ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan 1 ½ –2 tunniksi.
  3. Lämmitä uuni 230 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä sämpylöitä.
  4. Nostele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    • Kalat
      Voiko sämpylä taikinaan laitaa rahkaa
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Osan nesteestä voi korvata rahkalla. Jos käytät taikinaan purkillisen rahkaa, käytä lisäksi vettä tai maitoa arviolta 3 dl.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet