Rapeakuoriset sämpylät
Rapeakuoriset sämpylät
Ainekset näihin sämpylöihin löytyvät monelta jo valmiiksi kaapista. Taikina kohotetaan vain kerran ja lopputuloksena saat pinnalta rapsakat ja sisältä ihanan pehmeät sämpylät.
Ainekset
6 dl | vettä |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1-3 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
3 dl | Elovena Luomu Kaurahiutaleita |
9-10 dl | Sunnuntai Luomu Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Liota hiiva 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sen jälkeen noin puolet jauhoista ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon loput jauhoista niin, että taikina irtoaa reunoista. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
- Peitä taikinakulho liinalla ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan 1 ½ –2 tunniksi.
- Lämmitä uuni 230 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä sämpylöitä.
- Nostele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.
VINKKI! Jos haluat leipoa sämpylät vasta aamulla kannattaa käyttää viileää vettä kädenlämpöisen veden sijasta.
Tykkää (355)
Kommentit
Jätä kommentti