Rapeat sämpylät
Rapeat sämpylät
Tällä ohjeella valmistat herkulliset, rapeat sämpylät. Vegaaniset sämpylät sopivat mainiosti niin aamupalapöytään kuin brunssillekin!
Ainekset
6 dl | vettä |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
3 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
4 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
7 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Liota hiiva 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sen jälkeen noin puolet jauhoista. Sekoita joukkoon loput jauhoista muutamassa erässä niin, että taikina irtoaa reunoista. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
- Peitä taikinakulho liinalla ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan 1 ½ –2 tunniksi.
- Lämmitä uuni kiertoilmalla 225 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, älä vaivaa. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä sämpylöitä.
- Nostele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele pinnalle hieman jauhoja. Paista uunissa noin 20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.
Katso tästä vinkit onnistuneeseen hiivataikinaleivontaan.
Tykkää (28)
Kommentit
Jätä kommentti