Valikko

Sunnuntai

Rapeat sämpylät

Tällä ohjeella valmistat herkulliset, rapeat sämpylät. Vegaaniset sämpylät sopivat mainiosti niin aamupalapöytään kuin brunssillekin!

  • noin 20 kpl
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ohjeet

  1. Liota hiiva 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sen jälkeen noin puolet jauhoista ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon loput jauhoista niin, että taikina irtoaa reunoista. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
  2. Peitä taikinakulho liinalla ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan 1 ½ –2 tunniksi.
  3. Lämmitä uuni kiertoilmalla 225 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, älä vaivaa. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä sämpylöitä.
  4. Nostele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele pinnalle hieman jauhoja. Paista uunissa noin 20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet