Rosetit
Rosetit
Testaa tänä vuonna herkullisia vanhan ajan vappuleivonnaisia rosetteja. Rapeat rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta.
2 | munaa |
---|---|
1 ½ dl | maitoa |
2 tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
1 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Uppopaistamiseen:
1 pkt | Sunnuntai Munkinpaistorasvaa |
---|
Ohjeet
- Laita munkinpaistorasva kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan.
- Vatkaa matalareunaisessa kulhossa kevyesti munien rakenne rikki. Lisää muut aineet ohjeen mukaisessa
järjestyksessä. Vatkaa taikina tasaiseksi. - Kuumenna rosettirauta ensin pitämällä sitä vähän aikaa kuumassa rasvassa. Kasta kuuma rauta taikinaan
niin, ettei raudan päälle tartu yhtään taikinaa. Nosta rauta kattilaan ja kypsennä rosetti kullanruskeaksi. - Irrota kypsä rosetti veitsellä raudasta talouspaperin päälle valumaan. Jos rosetti irtoaa raudasta
paistamisen aikana, nosta se kattilasta reikäkauhalla. - Nosta rosetit tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle reilusti tomusokeria.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti