Valikko

Rosetit

Sunnuntai Rosetit

Rosetit

Testaa tänä vuonna herkullisia vanhan ajan vappuleivonnaisia rosetteja. Rapeat rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta.

2 munaa
1 ½ dlmaitoa
2 tlsokeria
½ tlsuolaa
1 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Uppopaistamiseen:

1 pktSunnuntai Munkinpaistorasvaa

Ohjeet

  1. Laita munkinpaistorasva kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Vatkaa matalareunaisessa kulhossa kevyesti munien rakenne rikki. Lisää muut aineet ohjeen mukaisessa
    järjestyksessä. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna rosettirauta ensin pitämällä sitä vähän aikaa kuumassa rasvassa. Kasta kuuma rauta taikinaan
    niin, ettei raudan päälle tartu yhtään taikinaa. Nosta rauta kattilaan ja kypsennä rosetti kullanruskeaksi.
  4. Irrota kypsä rosetti veitsellä raudasta talouspaperin päälle valumaan. Jos rosetti irtoaa raudasta
    paistamisen aikana, nosta se kattilasta reikäkauhalla.
  5. Nosta rosetit tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle reilusti tomusokeria.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (16)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet