Valikko

Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit

Herkulliset rosmariinilla maustetut suolaiset keksit sopivat niin kahvipöytään kuin illanistujaisten juustotarjottimellekin.

  • n. 30 kpl
  • Alle 30 min

Ainekset

1 tltuoretta rosmariinia hienonnettuna
½ dlElovena Plus Vehnäleseitä
dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
¾ tlsuolaa
100 gvoita
2–3 rklkylmää vettä

Voiteluun

munaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Ohjeet

  1. Hienonna rosmariini. Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini.
  2. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi murumaiseksi.
  3. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  4. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.
  5. Painele muotilla taikinasta ympyröitä (5 cm). Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
  6. Paista 200 asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet