Rosmariinikeksit
Rosmariinikeksit
Herkulliset rosmariinilla maustetut suolaiset keksit sopivat niin kahvipöytään kuin illanistujaisten juustotarjottimellekin.
Ainekset
1 tl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
---|---|
½ dl | Elovena Plus Vehnäleseitä |
2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
¾ tl | suolaa |
100 g | voita |
2–3 rkl | kylmää vettä |
Voiteluun
munaa |
Pinnalle
seesaminsiemeniä | |
sormisuolaa |
Ohjeet
- Hienonna rosmariini. Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini.
- Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi murumaiseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.
- Painele muotilla taikinasta ympyröitä (5 cm). Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
- Paista 200 asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti