Rouheinen Focaccia
Rouheinen Focaccia
Italialaislähtöinen focaccia on täydellinen tarjottava illanistujaisiin. Kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä rosmariini antavat leivälle kerrassaan herkullisen maun.
Ainekset
7 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
---|---|
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
3½ dl | vettä |
1 rkl | siirappia |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Valkosipuliöljy
½ dl | rypsiöljyä |
---|---|
2 | valkosipulinkynttä murskattuna |
2 tl | sitruunamehua |
1 tl | tuoretta rosmariinia |
Päälle
1–2 tl | sormisuolaa |
---|---|
2 dl | kirsikkatomaatteja |
Ohjeet
- Sekoita 1 dl jauhoja kuivahiiva ja suola.
- Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) ja lisää joukkoon siirappi.
- Sekoita nesteen joukkoon jauho-hiivaseos. Lisää loput jauhot muutamassa erässä sekä Sunnuntai juokseva. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia käsin tai 2 1/2 minuuttia koneella. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Valmista taikinan kohotessa valkosipuliöljy. Lisää öljyn joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, sitruunamehu ja rosmariini.
- Voitele (n. 34 cm * 23 cm) kokoinen vuoka runsaalla määrällä öljyä.
- Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Voitele leipä valkosipuliöljyllä. Säästä osa valkosipuliöljystä paiston jälkeiseen voiteluun. Paina puolitetut kirsikkatomaatit leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista uunin keskitasolla tasalämpöisessä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele lämmin leipä vielä valkosipuliöljyllä.
- Nosta leipä pois vuoasta, ettei leipä vety. Nauti lämpimänä.
Edit: Reseptiä muokattu 9.6.2021. Korjattu jauhojen määrä sekä tarkennettu ohjetta.
Tykkää (18)
Kommentit
Jätä kommentti