Valikko

Rouheinen Focaccia

Rouheinen Focaccia

Italialaislähtöinen focaccia on täydellinen tarjottava illanistujaisiin. Kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä rosmariini antavat leivälle kerrassaan herkullisen maun.

Valkosipuliöljy

½ dlrypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tlsitruunamehua
1 tltuoretta rosmariinia

Päälle

1–2 tlsormisuolaa
2 dlkirsikkatomaatteja

Ohjeet

  1. Sekoita 1 dl jauhoja kuivahiiva ja suola.
  2. Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) ja lisää joukkoon siirappi.
  3. Sekoita nesteen joukkoon jauho-hiivaseos. Lisää loput jauhot muutamassa erässä sekä Sunnuntai juokseva. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia käsin tai 2 1/2 minuuttia koneella. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Valmista taikinan kohotessa valkosipuliöljy. Lisää öljyn joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, sitruunamehu ja rosmariini.
  6. Voitele (n. 34 cm * 23 cm) kokoinen vuoka runsaalla määrällä öljyä.
  7. Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia.
  8. Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Voitele leipä valkosipuliöljyllä. Säästä osa valkosipuliöljystä paiston jälkeiseen voiteluun. Paina puolitetut kirsikkatomaatit leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa.
  9. Paista uunin keskitasolla tasalämpöisessä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele lämmin leipä vielä valkosipuliöljyllä.
  10. Nosta leipä pois vuoasta, ettei leipä vety. Nauti lämpimänä.

Edit: Reseptiä muokattu 9.6.2021. Korjattu jauhojen määrä sekä tarkennettu ohjetta.

Tykkää (16)

    Jaa

    Kommentit

    • eka kerta
      ihmeteltiin kun jäi todella löysäksi taikina. en mikään leipuri hiiva ole joten en kyseenalaistanut reseptiä.. kuitenkin ennen uuniinlaittamista ei taikinaan pystynyt mitään "reikiä" tekemään kun niin löysä taikina vielä.. aloin katsomaan muita reseptejä niin sielä neuvotaan laittamaan 2 dl jauhoja enemmän. ehkä sillä toimisi seuraavalla kerralla paremmin.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet