Rouheiset bagelit
Rouheiset bagelit
Koko Suomi leipoo -sarjan 9. kauden kuudennen jakson tehtävänä oli valmistaa välipalaherkku. Merjan rouheisissa bageleissa maistuvat paahdetut tomaatit ja raikas tzaziki. Kuvaaja Saku Tiainen.
Bagelit
5 dl | n. 37 asteista + keittämiseen 2,5 l vettä |
---|---|
4 rkl | hunajaa |
2 tl | suolaa |
20 g | hiivaa |
10 ½ dl | Sunnuntai Rouheisia Sämpyläjauhoja |
1 dl | seesaminsiemeniä |
Paahdetut pikkutomaatit
300 g | miniluumutomaatteja |
---|---|
3–4 rkl | oliiviöljyä tai rypsiöljyä |
1 rkl | sormisuolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
Tzaziki
1 prk | (200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
1 kpl | (n. 300 g) tuorekurkku |
1 kpl | valkosipulinkynsi |
½ tl | mustapippurirouhetta |
1–2 tl | hunajaa |
Levite
1 prk | (200g) maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
½ punttia | tuoretta basilikaa |
Paistetut tofukuutiot
300 g | kylmäsavutofua |
---|---|
n. 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Muut täytteet
n. 300 g | tuoretta punaista paprikaa suikaloituna |
---|---|
n. 50 g | rucolaa |
Ohjeet
BAGELIT: Lämmitä vesi, kaada kulhoon, jossa alustat taikinan. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja hiiva. Sekoita, että liukenevat veteen. Alusta taikina lisäämällä pikkuhiljaa rouheisia sämpyläjauhoja. Vaivaa käsin tai koneella kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä n. ½ tuntia. Leivo taikina paksuksi pitkäksi tangoksi ja jaa se 10 palaan. Pyöriä palloksi ja anna vielä lohota n. 15 min. Laita laakeaan kattilaan vesi ja siirappi kiehumaan. Uuni päälle 225 astetta. Paina kohonneeseen (palloon) pullaan reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota 2–4 rinkeliä kerralla veteen ja keitä 1 minuutti kummaltakin puolelta. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 min, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ja halkaise. Täytä.
TÄYTTEET: Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi. Vuoraa uunivuoka foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tiiviisti/rinnakkain siemenpuoli ylöspäin. Ripottele suolaa ja mustapippurirouhetta päälle. Kypsennä ensin 15 min tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä 200 asteessa. Laske lämpötilaa ja jatka paistamista niin kauan, kun ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan.
TZAZIKI: Raasta kurkku ja jätä valumaan/poista ylimääräinen neste. Pehmitä tuorejuusto. Sekoita kaikki keskenään.
LEVITE: Hienonna basilika. Pehmitä tuorejuusto. Sekoita hienonnettu basilika ja tuorejuusto keskenään.
PAISTETUT TOFUKUUTIOT: Kuivaa tofua ennen paistamista. Kuutioi tofu pieneksi. Ruskista kuutioidut tofut pannulla öljyssä.
BAGELEIDEN TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Halkaise bagelit. Levitä levitettä alimmaisen pinnalle. Sitten rucolaa ja paprikaa suikaloituna. Paistettuja tofukuutioita. Paistettuja pikkutomaatteja. Päällimmäiseksi tzazikia täytteiden päälle. Sitten bagelin kansi päälle. Laita bagelit paperisiin eväspusseihin.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti