Rouheiset portterisämpylät
Rouheiset portterisämpylät
Portteri antaa näille jouluisille sämpylöille upean aromin ja kuohkeuden. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät ilahduttaa aina.
Taikina
2 dl | Elovena Kauraleseitä |
---|---|
1 dl | leipä- ja mämmimallasta |
2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 rkl | kuminan siemeniä |
2-3 tl | suolaa |
5 dl | porter-olutta |
1 dl | tummaa siirappia |
8-9 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
- Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
- Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
- Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
- Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (22)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti