Valikko

Rouheiset portterisämpylät

Porter-sämpylät

Rouheiset portterisämpylät

Portteri antaa näille jouluisille sämpylöille upean aromin ja kuohkeuden. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät ilahduttaa aina.

Taikina

2 dlElovena Kauraleseitä
1 dlleipä- ja mämmimallasta
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 rklkuminan siemeniä
2-3 tlsuolaa
5 dlporter-olutta
1 dltummaa siirappia
8-9 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Ohjeet

  1. Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
  2. Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
  3. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
  4. Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
  5. Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
  7. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  8. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tykkää (22)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet