Rukiinen rosmariininäkkileipä
Rukiinen rosmariininäkkileipä
Rapea rosmariini-näkkileipä viimeistellään erilaisilla siemenillä. Siemennäkkileipä säilyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa.
Ainekset
2½ dl | vettä |
---|---|
2½ rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 tl | suolaa |
1½ tl | kuivattua rosmariinia |
1 dl | Elovena Plus Vehnäleseitä |
5 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
Pinnalle
auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä ja kuivattua rosmariinia |
Kaulintaan
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita kaikki aineet kesenään, joko käsin tai vatkaimella.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.
- Poista ylempi leivinpaperi. Sivele näkkileipä kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle siemenet. Peitä vielä leivinpaperilla ja kaulitse uudelleen. Poista ylempi leivinpaperi ja nosta näkkileipä uunipellille.
- Paistan uunissa tasalämmössä 7-9 minuuttia. Näkkileipien tulee olla rapeita.
- Jäähdytä ja säilytä tiiviissä rasiassa.
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti