Rukiinen rosmariininäkkileipä

Rukiinen rosmariininäkkileipä
Rapea rosmariini-näkkileipä viimeistellään erilaisilla siemenillä. Siemennäkkileipä säilyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa.
Ainekset
| 2½ dl | vettä | 
|---|---|
| 2½ rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta | 
| 1 tl | suolaa | 
| 1½ tl | kuivattua rosmariinia | 
| 1 dl | Elovena Vehnäleseitä | 
| 5 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja | 
Pinnalle
| auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä ja kuivattua rosmariinia | 
Kaulintaan
| Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja | 
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita kaikki aineet kesenään, joko käsin tai vatkaimella.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi.
- Poista ylempi leivinpaperi. Sivele näkkileipä kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle siemenet. Peitä vielä leivinpaperilla ja kaulitse uudelleen. Poista ylempi leivinpaperi ja nosta näkkileipä uunipellille.
- Paistan uunissa tasalämmössä 7-9 minuuttia. Näkkileipien tulee olla rapeita.
- Jäähdytä ja säilytä tiiviissä rasiassa.
Tykkää (9)


