Runebergintortut
Runebergintortut
Perinteiset Runebergintortut ovat takuuvarma klassikko. Nämä tortut saavat rouheisuutta ja kuituja vehnäleseistä.
Ainekset
1 dl | Elovena Plus Vehnäleseitä |
---|---|
1 dl | piimää |
1 rkl | sitruunamehua |
¼ tl | karvasmanteliaromia |
125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1½ dl | sokeria |
1 | muna |
2¼ dl | Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja |
1 dl | mantelirouhetta |
1½ tl | kardemummaa |
1 tl | leivnjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
Lisäksi metallisia torttuvuokia tai paperisia muffinssivuokia tai muffinssipelti |
Vuokien voiteluun
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Koristeluun
½ dl | vadelmahilloa |
---|---|
½ dl | tomusokeria |
1½ tl | vettä tai sitruunamehua |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinssipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Sunnuntai Juoksevalla.
- Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
- Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, sekä lese-piimäseos, taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
- Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti