Valikko

Runebergintortut

Runebergintortut

Perinteiset Runebergintortut ovat takuuvarma klassikko. Nämä tortut saavat rouheisuutta ja kuituja vehnäleseistä.

  • 10–12 kpl
  • Alle 60 min

Ainekset

1 dlElovena Plus Vehnäleseitä
1 dlpiimää
1 rklsitruunamehua
¼ tlkarvasmanteliaromia
125 gSunnuntai Leivontamargariinia
dlsokeria
1 muna
dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dlmantelirouhetta
tlkardemummaa
1 tlleivnjauhetta
1 tlruokasoodaa
Lisäksi metallisia torttuvuokia tai paperisia muffinssivuokia tai muffinssipelti

Koristeluun

½ dlvadelmahilloa
½ dltomusokeria
tlvettä tai sitruunamehua

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinssipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Sunnuntai Juoksevalla.
  2. Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
  3. Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, sekä lese-piimäseos, taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
  5. Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet