Valikko

Sunnuntai

Saaristolaisleipä

Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!

  • 3 leipää
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon

Ainekset

1 lpiimää
3 dlsiirappia
1 rklsuolaa
3 dlkaljamaltaita
3 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
3 dl Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
3 dlElovena Vehnäleseitä
10 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun

1 dlvettä
1 dlsiirappia

Ohjeet

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
  3. Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1 ½ litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1 ½ tuntia.
  4. Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 ½–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet