Saaristolaisleipä
Saaristolaisleipä
Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!
Ainekset
1 l | piimää |
---|---|
3 dl | siirappia |
1 rkl | suolaa |
3 dl | kaljamaltaita |
3 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
3 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
3 dl | Elovena Vehnäleseitä |
10 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Voiteluun
1 dl | vettä |
---|---|
1 dl | siirappia |
Ohjeet
- Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
- Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
- Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1 ½ litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1 ½ tuntia.
- Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 ½–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.
Tykkää (43)
Kommentit
Jätä kommentti