Valikko

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!

Ainekset

1 lpiimää
3 dlsiirappia
1 rklsuolaa
3 dlkaljamaltaita
3 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
3 dl Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
3 dlElovena Vehnäleseitä
10 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun

1 dlvettä
1 dlsiirappia

Ohjeet

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
  3. Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1 ½ litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1 ½ tuntia.
  4. Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 ½–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.

Tykkää (38)

    Jaa

    Kommentit

    • Assi
      Jos laittaa kolme leipää yhtaikaa uuniin, kannattaa ne laittaa reilusti kuumenpaan (250) uuniin n. 10 minuutiksi ja sitten alentaa lämpöä 175ren.Kolme vuokaa jäähdyttää uunin, paistuminen alkaa hitaasti, jos lämpö on alusta asti 175.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Assi, Kiitos vinkistä. Emme ole täällä koekeittiöllä kokeilleet tällaista kypsennystapaa saaristolaisleipiä leivottaessa. Miten te muut leipurit olette kypsentäneet saaristolaisleivät?👩‍🍳
    • Heli
      Käytän pitkänomaisia silikonivuokia, joissa kypsennys tapahtuu nopeammin kuin muissa vuoissa. Lisäksi paistan leivät kiertoilmauunissa, jonka lämpötilan pidän 150 - 160 asteessa. Leivät valmistuvat noin 1,5 tunnissa ja ovat meheviä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Heli, Kiitos jakamistasi vinkeistä.💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet