Valikko

Salaattipiirakka

Salaattipiirakka

Nauti kevään aurinkoisista päivistä raikkaan salaattipiirakan kera. Vuohenjuustojogurttitäyte on täydellinen pari sesongin parsojen kanssa.

Pohja

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ tlsuolaa
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
½ dlkylmää vettä
kuivattuja herneitä tai riisiä

Täyte

200 gturkkilaista jogurttia
200 gpehmeää vuohenjuustoa (kuoreton)
1 rklhunajaa
¼ tlrouhittua mustapippuria
1 nippuparsaa
200 gmansikoita
150 gsalaattisekoitusta
balsamicokastiketta

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Nypi kuutioitu kylmä margariini jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Lämmitä uuni tasalämmöllä 200 asteeseen ja vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Painele tai kaulitse taikina vuoan pohjaan ja noin 3 cm reunoille.
  3. Leikkaa leivinpaperista hieman pohjaa suurempi ympyrä ja aseta se taikinan päälle. Kaada painoksi esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä, jotta reunat eivät valu paistettaessa. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Poista painot ja leivinpaperi, jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita turkkilainen jogurtti, vuohenjuusto, hunaja ja mustapippuri keskenään sauvasekoittimella tai haarukalla.
  5. Napsaise parsojen varresta puumainen osa poikki ja keitä parsoja noin 5 minuuttia paksuudesta riippuen. Leikkaa kypsennetyt parsat 2-3 cm paloiksi ja halkaise mansikat.
  6. Kaada jäähtyneelle pohjalle vuohenjuusto-jogurttitäyte. Kokoa päälle salaattisekoitus, parsat ja mansikat. Viimeistele balsamicokastikkeella.

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet