Valikko

Siemensämpylät

Siemensämpylät

Uunituoretta sämpylää ei voita mikään! Sunnuntain Rouheisesta Sämpyläjauhosta leivot helposti näitä meheviä ja maukkaita siemensämpylöitä.

  • 24 kpl
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

1 psSunnuntai kuivahiivaa
12–14 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
5 dlvettä
½ dlsiirappia
1 rklsuolaa
2 dlsiemensekoitusta
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
Voiteluun vettä tai maitoa
Pinnalle siemensekoitusta

Ohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
  2. Mittaa 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen siirappi, suola, siemensekoitus ja hiivajauhoseos.
  3. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
  6. Pyöritä paloista sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  7. Jos haluat, voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripota pinnalle siemensekoitusta.
  8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet