Siemensämpylät
Siemensämpylät
Uunituoretta sämpylää ei voita mikään! Sunnuntain Rouheisesta Sämpyläjauhosta leivot helposti näitä meheviä ja maukkaita siemensämpylöitä.
Ainekset
1 ps | Sunnuntai kuivahiivaa |
---|---|
12–14 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
5 dl | vettä |
½ dl | siirappia |
2 tl | suolaa |
2 dl | siemensekoitusta |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Voiteluun vettä tai maitoa | |
Pinnalle siemensekoitusta |
Ohjeet
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
- Mittaa 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen siirappi, suola, siemensekoitus ja hiivajauhoseos.
- Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
- Pyöritä paloista sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Jos haluat, voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripota pinnalle siemensekoitusta.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Tykkää (20)
Kommentit
Jätä kommentti