Sieni-pinaattipiiras

Sieni-pinaattipiiras
Mehevä sieni-pinaattipiiras sopii salaatin kera vaikka lounaaksi. Täytteeksi voit käyttää lempisieniäsi tai hyödyntää kaupan antimia.
Pohja
| 150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| ¾ dl | perunasosejauhetta |
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| ½ tl | suolaa |
| 4 rkl | kylmää vettä |
Täyte
| 1 l | tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä) |
|---|---|
| tai | |
| 4 dl | esikäsiteltyjä sieniä |
| 100 g | tuoreita pinaatinlehtiä |
| 1 | sipuli |
| 10 | kirsikkatomaattia |
| 1 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 | munaa |
| 1 dl | juustoraastetta |
| ½ tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
Ohjeet
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
- Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta reunat melko ylös. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Hienonna sienet ja sipuli. Poista pinaateista kova varsi, huuhdo ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit.
- Hauduta sienet, sipuli ja pinaatti pannulla Sunnuntai Juoksevassa.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
- Levitä sieni-sipuli-pinaattiseos taikinapohjalle. Kaada päälle kermamaito. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat piirakan pinnalle leikkuupinta ylöspäin.
- Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.
Tykkää (16)


