Sieni-pinaattipiiras
Sieni-pinaattipiiras
Mehevä sieni-pinaattipiiras sopii salaatin kera vaikka lounaaksi. Täytteeksi voit käyttää lempisieniäsi tai hyödyntää kaupan antimia.
Pohja
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
¾ dl | perunasosejauhetta |
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
4 rkl | kylmää vettä |
Täyte
1 l | tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä) |
---|---|
tai | |
4 dl | esikäsiteltyjä sieniä |
100 g | tuoreita pinaatinlehtiä |
1 | sipuli |
10 | kirsikkatomaattia |
1 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
2 dl | ruokakermaa |
3 | munaa |
1 dl | juustoraastetta |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
Ohjeet
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
- Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta reunat melko ylös. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Hienonna sienet ja sipuli. Poista pinaateista kova varsi, huuhdo ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit.
- Hauduta sienet, sipuli ja pinaatti pannulla Sunnuntai Juoksevassa.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
- Levitä sieni-sipuli-pinaattiseos taikinapohjalle. Kaada päälle kermamaito. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat piirakan pinnalle leikkuupinta ylöspäin.
- Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.
Tykkää (11)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti