Sitruuna-oliiviöljykakku mascarponekermalla
Sitruuna-oliiviöljykakku mascarponekermalla
Tämä pehmeä sitruuna-oliiviöljykakku on öljyn ansiosta supermehevä ja kostea. Koristelulla saat tästä kakusta myös juhlavan.
Kakkupohja
3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
---|---|
1 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | ruokasoodaa |
2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 1/2 tl | unikonsiemeniä |
ripaus | suolaa |
1 pienen | sitruunan kuori ja mehu |
1 1/2 dl | oliivi -tai rypsiöljyä |
2 | munaa |
1 1/2 dl | laktoositonta kreikkalaista jogurttia |
Täyte ja kuorrutus
2 dl | laktoositonta kermaa |
---|---|
3/4 dl | tomusokeria |
250 g | laktoositonta mascarponea |
300 g | pensasmustikoita |
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka.
- Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon sokerit, unikonsiemenet sekä suola.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
- Sekoita toisessa kulhossa öljy, jogurtti, munat sekä sitruunankuori ja -mehu.
- Lisää jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista tasalämmössä 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tomusokeri sekä mascarpone ja vaahdota kovahkoksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on haluamasi kokoinen/mallinen tylla.
- Halkaise kakku ja pursottele ruusukkeita pohjan päälle. Asettele puolet mustikoista vaahdon päälle. Nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Jos et pidä oliiviöljyn mausta voit korvata sen miedomman makuisella rypsiöljyllä.
Tykkää (14)
Kommentit
Jätä kommentti