Valikko

Sitruuna-oliiviöljykakku mascarponekermalla

Sitruunainen ja gluteeniton oliiviöljykakku

Sitruuna-oliiviöljykakku mascarponekermalla

Tämä pehmeä sitruuna-oliiviöljykakku on öljyn ansiosta supermehevä ja kostea. Koristelulla saat tästä kakusta myös juhlavan.

Kakkupohja

3 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlruokasoodaa
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 1/2 tlunikonsiemeniä
ripaussuolaa
1 pienensitruunan kuori ja mehu
1 1/2 dloliivi -tai rypsiöljyä
2 munaa
1 1/2 dllaktoositonta kreikkalaista jogurttia

Täyte ja kuorrutus

2 dllaktoositonta kermaa
3/4 dltomusokeria
250 glaktoositonta mascarponea
300 gpensasmustikoita

Ohjeet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Öljyä vuoka.
  2. Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon sokerit, unikonsiemenet sekä suola.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista mehu.
  4. Sekoita toisessa kulhossa öljy, jogurtti, munat sekä sitruunankuori ja -mehu.
  5. Lisää jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Paista tasalämmössä 175-asteisen  uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
  7. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tomusokeri sekä mascarpone ja vaahdota kovahkoksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on haluamasi kokoinen/mallinen tylla.
  8. Halkaise kakku ja pursottele ruusukkeita pohjan päälle. Asettele puolet mustikoista vaahdon päälle. Nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Jos et pidä oliiviöljyn mausta voit korvata sen miedomman makuisella rypsiöljyllä.

Tykkää (14)

    Jaa

    Kommentit

    • Susanna
      Tätä ohjetta täytyy kokeilla!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Susanna, Suosittelen lämpimästi!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet