Sitruunainen mansikkakakku
Sitruunainen mansikkakakku
Hyödynnä mökin ympäristöstä löytyviä syötäviä kukkia ja loihdi ihastuttava juhannuskakku! Raikas sitruuna ja tuoreet mansikat maistuvat helteisenäkin päivänä.
Pohja
150 g | voita |
---|---|
5 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
3 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
4 | munaa |
3 dl | maitoa |
1 | sitruunan raastettu kuori sekä mehu (½ dl mehua) |
Täyte ja kostutus
250 g | mascarponea |
---|---|
2 dl | vispikermaa |
½ dl | tomusokeria |
500 g | mansikoita (n. 1l) |
2 dl | maitoa |
Kuorrutus ja koristelu
2 dl | vispikermaa |
---|---|
2 rkl | tomusokeria |
tuoretta timjamia tai muuta yrttiä | |
syötäviä kukkia, esim. puna-apilaa, syreenejä, laventelia, orvokkeja, ruohosipulin kukkia |
Ohjeet
Pohja
Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Yhdistä kulhossa kaikki kuivat aineet.
Lisää voin joukkoon munat yksitellen kevyesti vispaten. Sekoita joukkoon maito. Kääntele seos kuivien aineiden joukkoon.
Lisää taikinaan lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä pohja.
Täyte
Mittaa kulhoon mascarpone, vispikerma sekä tomusokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Soseuta mansikat karkeasti.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja irtopohjavuokaan ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet mansikoista sekä mascarponevaahdosta. Toista sama seuraavalle pohjalle ja nosta päälle viimeinen pohja, kostuta. Nosta vähintään kahdeksi tunniksi kylmään maustumaan.
Kuorrutus ja koristelu
Vaahdota kerma ja tomusokeri. Levitä kerma kakun reunoille ja päälle ohuelti. Koristele reunat syötävillä kukilla ja yrteillä. Pese kukat ennen käyttöä, äläkä poimi kukkia tien läheltä.
Jos otat kakun mukaan juhannuksenviettoon, valmista kakkupohja tai valmiiksi täytetty kakku jo kotona, ja koristele kakku vasta paikan päällä.
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti