Valikko

Sunnuntai

Sitruunainen porkkanakakku

Porkkanakakun voi valmistaa myös juhlavan kerroskakun muotoon. Tämä mehevä kakku hurmaa kahvipöydässä!

  • 12-15 palaa
  • Yli 60 min

Kakkupohja

70 gpekaanipähkinöitä
2 isoa porkkanaa
5 munaa
2 dlsokeria
2 dlfariinisokeria
5 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 tlkanelia
1 ¼ dlSunnuntai Juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Täyte ja kuorrutus

2 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
2 rklsitruunamehua
2-3 dlsitruunatahnaa (Lemon Curd)

Koristeluun

1 dlpähkinöitä

Ohjeet

  1. Raasta porkkanat ja rouhi pekaanipähkinät.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon Sunnuntai Juokseva.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
  4. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku kokonaan.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään.
  6. Halkaise kakku, levitä pohjalle puolet sitruunatahnasta ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku rouhituilla pähkinöillä.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet