Sitruunainen porkkanakakku
Sitruunainen porkkanakakku
Porkkanakakun voi valmistaa myös juhlavan kerroskakun muotoon. Tämä mehevä kakku hurmaa kahvipöydässä!
Kakkupohja
70 g | pekaanipähkinöitä |
---|---|
2 | isoa porkkanaa |
5 | munaa |
2 dl | sokeria |
2 dl | fariinisokeria |
5 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kardemummaa |
1 tl | kanelia |
1 ¼ dl | Sunnuntai Juoksevaa rypsiöljyvalmistetta |
Täyte ja kuorrutus
2 dl | vispikermaa |
---|---|
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 ½ dl | tomusokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
2 rkl | sitruunamehua |
2-3 dl | sitruunatahnaa (Lemon Curd) |
Koristeluun
1 dl | pähkinöitä |
---|
Ohjeet
- Raasta porkkanat ja rouhi pekaanipähkinät.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon Sunnuntai Juokseva.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Paista kakkua 170-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku kokonaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään.
- Halkaise kakku, levitä pohjalle puolet sitruunatahnasta ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku rouhituilla pähkinöillä.
Tykkää (20)
Kommentit
Jätä kommentti