Valikko

Sitruunaiset rahkapullat

Rahkapullat

Sitruunaiset rahkapullat

Vastaleivotun pullan tuoksua ei voita mikään! Pullien mehevä rahkatäyte saa makua sitruunasta ja rusinoista.

Ainekset

3 dlmaitoa
1 muna
1 dlsokeria
tlkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7–8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Rahkatäyte

250 gmaitorahkaa
1 muna
1 sitruunan raastettu kuori
½ dlsokeria
½ dlrusinoita

Voiteluun

1 muna

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa vähintään 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
  4. Kasta tasapohjaisen juomalasin pohja jauhoihin. Paina lasin pohjalla syvennys kohonneisiin pulliin.
  5. Voitele piiraiden reunat munalla, pistele syvennykset haarukalla. Lusikoi syvennyksiin täytettä.
  6. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tykkää (33)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet