Valikko

Sunnuntai

Sitruunapiirakka

Sitruunapiirakka

Tämä helppotekoinen sitruunapiirakka on saanut inspiraationsa legendaarisesta key lime piirakasta.

Täyte

1 isositruuna (mehua noin 1 dl)
5 keltuaista
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (397 g)

Ohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää rasva sormenpäillä nyppien niin, että taikinasta tulee tasarakeista. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuoan (noin 25 cm) pohjalle ja reunalle. Pistele pohja haarukalla.
  4. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa tasalämmöllä noin 15 minuuttia.
  5. Vähennä pohjan paiston jälkeen uunin lämpö 175 asteeseen.
  6. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa sitruunan mehu ja kuoriraaste seokseen.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  8. Koristele piirakka esimerkiksi kermavaahdolla ja sitruunaviipaleilla sekä -kuoriraasteella.

 

Tykkää (10)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet