Sunnuntai

Sitruunapiirakka
Tämä helppotekoinen sitruunapiirakka on saanut inspiraationsa legendaarisesta key lime piirakasta.
Pohja
2 ½ dl | Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
---|---|
2 rkl | sokeria |
100 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivonta Margariinia |
½ dl | kylmää vettä |
Täyte
1 iso | sitruuna (mehua noin 1 dl) |
---|---|
5 | keltuaista |
1 prk | makeutettua kondensoitua maitoa (397 g) |
Ohjeet
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää rasva sormenpäillä nyppien niin, että taikinasta tulee tasarakeista. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuoan (noin 25 cm) pohjalle ja reunalle. Pistele pohja haarukalla.
- Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa tasalämmöllä noin 15 minuuttia.
- Vähennä pohjan paiston jälkeen uunin lämpö 175 asteeseen.
- Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa sitruunan mehu ja kuoriraaste seokseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Koristele piirakka esimerkiksi kermavaahdolla ja sitruunaviipaleilla sekä -kuoriraasteella.
Tykkää (10)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti