Skillet cookie eli pannukeksi
Skillet cookie eli pannukeksi
Pannukeksi on amerikkalaistyyppinen cookie, joka on päältä rapea ja sisältä pehmeän sitkeä. Keksin voi syödä lämpimänä suoraan pannulta esimerkiksi jäätelön kanssa.
200 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia TAI voita |
---|---|
2 dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 ½ tl | ruokasoodaa |
2 | munaa |
½ tl | piparminttuaromia |
Päälle
ranskalaisia pastilleja |
Tarjoiluun
Pieniä vaahtokarkkeja ja jäätelöä tai mascarponekermaa |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokerit, niin että seoksesta tulee tasaista.
- Mittaa siivilän läpi kuivat aineet.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen ensin munat ja piparminttuaromi ja sitten jauhoseos.
- Kaada taikina uuninkestävään paistinpannuun (halkaisijaltaan 25 cm).
- Painele taikinan pinnalle ranskalaisia pastilleja.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä suoraan pannusta vaahtokarkkien ja jäätelön tai mascarponekerman kanssa.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Voit tehdä taikinasta myös kahdeksan pienempää keksiä. Pienempiä keksejä tehdessä vähennä paistoaikaa.
Tykkää (36)
Kommentit
Jätä kommentti