Skillet cookie eli pannukeksi
Skillet cookie eli pannukeksi
Pannukeksi on amerikkalaistyyppinen cookie, joka on päältä rapea ja sisältä pehmeän sitkeä. Keksin voi syödä lämpimänä suoraan pannulta esimerkiksi jäätelön kanssa.
200 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia TAI voita |
---|---|
2 dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 ½ tl | ruokasoodaa |
2 | munaa |
½ tl | piparminttuaromia |
Päälle
ranskalaisia pastilleja |
Tarjoiluun
Pieniä vaahtokarkkeja ja jäätelöä tai mascarponekermaa |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokerit, niin että seoksesta tulee tasaista.
- Mittaa siivilän läpi kuivat aineet.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen ensin munat ja piparminttuaromi ja sitten jauhoseos.
- Kaada taikina uuninkestävään paistinpannuun (halkaisijaltaan 25 cm).
- Painele taikinan pinnalle ranskalaisia pastilleja.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä suoraan pannusta vaahtokarkkien ja jäätelön tai mascarponekerman kanssa.
Voit tehdä taikinasta myös kahdeksan pienempää keksiä. Pienempiä keksejä tehdessä vähennä paistoaikaa.
Tykkää (34)
Kommentit
Jätä kommentti