Sokerikakkupohja
Sokerikakkupohja
Täydellinen sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.
2 munan kakku, 10–13 cm vuokaan, 6 hlö
½ dl | sokeria |
---|---|
1 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
½ tl | leivinjauhetta |
3 munan kakku, 15–18 cm vuokaan, 9 hlö
¾ dl | sokeria |
---|---|
1 ½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
½ tl | leivinjauhetta |
4 munan kakku, 20–24 cm vuokaan, 12 hlö
1 dl | sokeria |
---|---|
2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
5 munan kakku, 22–25 cm vuokaan, 15 hlö
1 ¼ dl | sokeria |
---|---|
2 ½ dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
6 munan kakku, 24–26 cm vuokaan, 18 hlö
1 ½ dl | sokeria |
---|---|
3 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
8 munan kakku, 26–28 cm vuokaan, 24 hlö
2 dl | sokeria |
---|---|
4 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta | |
Korppujauhoja |
Mansikkakermakakku
4:n munan kakkupohja |
Kostutus
1 ½ dl | omenamehua |
---|
Täyte ja kuorrutus
6 dl | kuohukermaa (3 dl täyte + 3 dl kuorrutus) |
---|---|
2 rkl | sokeria |
1 - 1 ½ l | mansikoita |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Jos korvaat osan jauhoista perunajauhoilla, mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on oikea (esimerkiksi 4 munan kakkuun tulee yhteensä 2 dl jauhoja). Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa. Paista 2-4 munan kakkua noin 30 minuuttia, 5-8 munan kakkua noin 40 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
Mansikkakermakakku
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Survo noin puolet mansikoista tuoreeksi mansikkasurvokseksi tai halkaise ne ohuiksi suikaleiksi.
- Kokoa kakku asettamalla kakun pohjaosa tarjoilulautaselle ja kostuta omenamehulla. Levitä päälle ensin puolet mansikkasurvoksesta tai halkaistuista mansikoista ja sen jälkeen kermavaahtoa (noin ¼ vaahdosta). Nosta päälle keskimmäinen pohjaväli, kostuta ja täytä ensimmäisen välin tapaan. Aseta viimeinen pohja kanneksi ja kostuta kevyesti. Parhaan lopputuloksen saat, kun täytät kakun jo edellisenä päivänä ja annat sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Levitä tai pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille ja pinnalle. Koristele tuoreilla mansikoilla
Voit korvata ¼–½ osan jauhoista perunajauhoilla. Gluteenittoman kakkupohjan saat korvaamalla Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhon Sunnuntai Gluteenittomalla Jauhoseoksella ja vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiin.
Tykkää (69)
Kommentit
Jätä kommentti