Suklaa-viipalepikkuleivät
Suklaa-viipalepikkuleivät
Suklaa-viipalepikkuleivät sopivat mitä parhaiten kahvipöydän herkuksi. Keksien toinen pää dipataan suklaaseen ja viimeistellään vielä suklaa- tai pähkinärouheella.
Ainekset
100 g | tummaa suklaata |
---|---|
2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
¼ dl | kaakaojauhetta |
½ tl | leivinjauhetta |
1 rkl | vaahterasiirappia |
1¼ dl | sokeria |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 | muna |
Kuorrutus
100 g | tummaa suklaata |
---|---|
15 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
½ dl | kermaa |
Ohjeet
- Paloittele suklaa rouheeksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa margariini, sokeri ja vaahterasiirappi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
- Lisää suklaarouhe, sekoita tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan.
- Pyöritä palat tangoiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
- Taputtele tangot matalammiksi ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.
- Leikkaa tangot lämpiminä vinottain 3 cm leveiksi annospaloiksi.
- Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet.
- Dippaa keksien toinen pää kuorrutukseen. Voit ripotella suklaan päälle vielä suklaarouhetta tai muita koristeita.
Tykkää (12)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti