Suklaa-viipalepikkuleivät

Suklaa-viipalepikkuleivät
Suklaa-viipalepikkuleivät sopivat mitä parhaiten kahvipöydän herkuksi. Keksien toinen pää dipataan suklaaseen ja viimeistellään vielä suklaa- tai pähkinärouheella.
Ainekset
| 100 g | tummaa suklaata |
|---|---|
| 2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ¼ dl | kaakaojauhetta |
| ½ tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1¼ dl | sokeria |
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1 | muna |
Kuorrutus
| 100 g | tummaa suklaata |
|---|---|
| 15 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| ½ dl | kermaa |
Ohjeet
- Paloittele suklaa rouheeksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa margariini, sokeri ja vaahterasiirappi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon muna ja lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
- Lisää suklaarouhe, sekoita tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan.
- Pyöritä palat tangoiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
- Taputtele tangot matalammiksi ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.
- Leikkaa tangot lämpiminä vinottain 3 cm leveiksi annospaloiksi.
- Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet.
- Dippaa keksien toinen pää kuorrutukseen. Voit ripotella suklaan päälle vielä suklaarouhetta tai muita koristeita.
Tykkää (15)

