Valikko

Suklaakakku mansikkavaahdolla

Sunnuntai Leivontamixistä syntyy helposti näyttävä kakku

Suklaakakku mansikkavaahdolla

Tämä suklaakakku hurmaa herkullisuudellaan sekä ulkonäöllään. Pohja valmistuu käden käänteessä Sunnuntai leivontamixistä.

Pohja

1 psSunnuntai Suklaanmakuinen Kakku- ja Muffinssimix
2 dlvettä
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
TAI
rypsiöljyä
75 gvalkosuklaarouhetta tai -nappeja

Mansikkavaahto

150 gmansikoita (tuore tai pakaste)
75 gvalkosuklaata
2 dlvispikermaa
200 gtuorejuustoa
½ dltomusokeria

Koristeluun

tuoreita marjoja
keksejä

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kulhoon leivontamix, vesi, rasva ja valkosuklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) Sunnuntai Juoksevalla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 30 minuuttia.
  3. Kakun kypsyessä voit valmistaa mansikkavaahdon valmiiksi. Survo (sulaneet) mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella soseeksi. Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä pätkissä välillä sekoittaen.
  4. Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tuorejuustoon ensin mansikkasurvos ja sen jälkeen hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  5. Laita mansikkavaahto pursottimeen tai vahvaan pakastepussiin. Pursota vaahto jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kekseillä.

Tykkää (13)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet