Suklaakakku mansikkavaahdolla

Suklaakakku mansikkavaahdolla
Tämä suklaakakku hurmaa herkullisuudellaan sekä ulkonäöllään. Pohja valmistuu käden käänteessä Sunnuntai leivontamixistä.
Pohja
1 ps | Sunnuntai Suklaanmakuinen Kakku- ja Muffinssimix |
---|---|
2 dl | vettä |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
TAI | |
rypsiöljyä | |
75 g | valkosuklaarouhetta tai -nappeja |
Mansikkavaahto
150 g | mansikoita (tuore tai pakaste) |
---|---|
75 g | valkosuklaata |
2 dl | vispikermaa |
200 g | tuorejuustoa |
½ dl | tomusokeria |
Koristeluun
tuoreita marjoja | |
keksejä |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kulhoon leivontamix, vesi, rasva ja valkosuklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) Sunnuntai Juoksevalla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 30 minuuttia.
- Kakun kypsyessä voit valmistaa mansikkavaahdon valmiiksi. Survo (sulaneet) mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella soseeksi. Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä pätkissä välillä sekoittaen.
- Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tuorejuustoon ensin mansikkasurvos ja sen jälkeen hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Laita mansikkavaahto pursottimeen tai vahvaan pakastepussiin. Pursota vaahto jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kekseillä.
Tykkää (18)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti