Valikko

Suklaawhoopiet

Suklaawhoopiet

Suklaawhoopiet

Pehmeät suklaawhoopiet täytetään herkullisella passion-valkosuklaavaahdolla, jonka ansiosta leivokset eivät ole liian makeita.

Taikina

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1 muna
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 rklkaakaojauhetta
½ tlsuolaa
1 ½ dlmaitoa

Täyte

2 dlvispikermaa
200 gpassionhedelmärahkaa
70 gvalkosuklaata

Lisäksi

tomusokeria tai kaakaojauhetta

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen erissä.
  3. Laita taikina pursotinpussiin tai paksuun pakastepussiin ja purista taikinasta 30 yhtä suurta kasaa leivinpaperien päälle uunipellille. Taikina leviää paistettaessa, joten tee noin 10 kasaa per leivinpaperi.
  4. Paista yksi pelti kerrallaan uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota täytteen vispikerma ja sekoita joukkoon passionrahka. Rouhi valkosuklaa hienoksi rouheeksi ja lisää vaahtoon.
  6. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota tai lusikoi täytettä tasaiselle puolelle puoliin kakkusista. Nosta toinen kakkunen kanneksi ja viimeistele sirottelemalla tomusokeria tai kaakaojauhetta pinnalle.
  • Voit lisätä täytteen joukkoon tomusokeria, jos haluat siitä makeamman.
  • Voit kokeilla myös muita maustettujen rahkojen makuja.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    • Maru
      Miten onnistuu gluteenittomista jauhoista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Maru, Valitettavasti emme ole vielä testanneet ohjetta gluteenittomana, mutta arvioisin, että Sunnuntai erikoisvehnäjauhot voi korvata sunnilleen samalla määrällä Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta. Kuulemme mielellämme kokemuksia gluteenittomasta versiosta 🙂
    • Ippe
      Kuvauksessa lukee passion-valkosuklaa vaahto, mutta ainesosissa 70g maitosuklaata?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ippe, Kiitos huomiosta ja pahoittelut virheestä. Resepti on nyt korjattu. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet