Suolainen piirakka
Suolainen piirakka
Suolaiset piirakat sopivat niin illanistujaisiin, juhliin kuin arkipäiviinkin. Maistuisiko tänään Italian kinkkupiirakka vai kenties sieni-sipulipiirakka?
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa |
1 dl | juustoraastetta |
½ dl | vettä |
Italian kinkkupiirakka
100 g | ilmakuivattua kinkkua |
---|---|
n.10 kpl | kirsikkatomaatteja |
1 pallo | mozzarellaa |
tuoretta basilikaa | |
200 g | kermaviiliä |
2-3 | kananmunaa |
2.3 tl | vihreää pestoa |
Sieni-sipulipiirakka
250 g | säilykesienikuutioita tai tuoreita kantarelleja |
---|---|
1 | sipuli |
tuoretta timjamia | |
2 dl | laktoositonta kermaa |
2-3 | munaa |
70 g | (voimakasta) juustoraastetta |
suolaa ja mustapippuria |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pehmeään margariiniin muut pohjan ainekset. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm).
- Lisää pohjan päälle valitsemasi täyte ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Italian kinkkupiirakka
- Revi pohjan päälle ilmakuivattu kinkku ja mozzarella sekä lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja tuoreen basilikan lehtiä.
- Sekoita kermaviili ja kananmunat ja kaada seos täytteen päälle. Lusikoi lopuksi pinnalle vihreää pestoa pieninä nokareina.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Sieni-sipulipiirakka
- Valuta säilykesienet tai pilko tuoreet sienet. Silppua sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla ja lisää pohjan päälle. Revi päälle tuoretta timjamia.
- Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada täytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Saat tumman piirakkapohjan korvaamalla 1 dl jauhoista Sunnuntai Karkealla Täysjyväruisjauholla.
Tykkää (45)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti