Suolaiset korvapuustit
Suolaiset korvapuustit
Nämä herkulliset pestolla ja fetalla täytetyt suolaiset korvapuustit vievät kielen mennessään!
Taikina
5 dl | maitoa |
---|---|
2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 rkl | sokeria |
1 ½ tl | suolaa |
1 | muna |
n. 12 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
150-200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia huoneenlämpöisenä |
Täyte
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
½ dl | punaista pestokastiketta |
1 | valkosipulinkynsi |
1 ruukku | basilikaa |
200 g | fetajuustoa |
Pinnalle
1 | muna |
---|---|
siemeniä tai leseitä | |
sormisuolaa |
Ohjeet
- Lämmitä maito 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri, suola ja muna sekä 10 dl jauhoja muutamassa erässä. Lisää tämän jälkeen pehmeä margariini ja loput jauhot vaivaten, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 50 minuuttia. Valmistele täyte taikinan kohotessa.
- Yhdistä kulhossa tuorejuusto, pestokastike ja hienoksi pilkottu valkosipuli tahnaksi. Hienonna basilika valmiiksi.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois ja kaulitse yksi taikinapala kerrallaan työpöydälle suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi. Levitä levyn pintaan puolet pestotuorejuustotahnasta. Murenna päälle puolet fetakuutiosta sekä puolet basilikasta.
- Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina sormin pullan päältä taikina pohjaan.
- Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja ripottele päälle siemeniä ja sormisuolaa. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia pullien koosta riippuen.
- Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi sämpyläjauhoilla (noin puolet) tai ruisjauhoilla (noin 2 dl).
- Täytteeseen sopivat myös muut pestokastikkeet.
Tykkää (26)
Kommentit
Jätä kommentti