Valikko

Tahmea viikuna-vuokapulla

Tahmea viikuna-vuokapulla

Vuokapullasta riittää jaettavaksi! Tämä pulla saa makua viikunoista. Vuokapulla on kätevä valmistaa viemisiksi vaikka työpaikalle, sillä sen on helppo kuljettaa.

  • 16 annosta
  • Yli 60 min

Ainekset

dlmaitoa tai vettä
½ psSunnuntai Kuivahiivaa
1 dlsokeria
½ tlsuolaa
1 tlkardemummaa
1 kplkananmuna
75 gSunnuntai Leivontamargariinia
8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Täyte

75 gSunnuntai Leivontamargariinia
dlfariinisokeria
1 tlkardemummaa
1 tlkanelia
2 dlkuivattuja viikunoita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Ohjeet

  1. Liuota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon tai veteen.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää kananmunat ja vispilöi tasaiseksi.
  3. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu margariini.
  4. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  6. Vaivaa jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä päälle pehmeä voi, fariinisokeri, mausteet ja viikunapalat.
  7. Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullat noin 3-4 cm leveiksi viipaleiksi ja nosta ne suorakaiteen muotoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20×25 cm) leikkuupinta ylöspäin.
  8. Peitä vuoka leivin liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet