Terveellisempi marjapiirakka

Terveellisempi marjapiirakka
Herkuttele välillä kevyemmin – mausta tinkimättä. Tämä marjapiirakka syntyy käden käänteessä ilman vatkaamista ja vähällä tiskillä.
Pohja
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 1 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 | muna |
Lisäksi
| 3 dl | marjoja (esim. mustikka, vadelma) |
|---|
Kauramuru
| 1/2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
|---|---|
| 2 rkl | kookoshiutaleita |
| 1 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuodan pohja ja reunat (halkaisija noin 23 cm).
- Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää Sunnuntai Juokseva, maito ja muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuokaan.
- Levitä pohjan päälle valitsemasi marjat (tuore tai pakaste).
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja Sunnuntai Juokseva (käytä samaa kulhoa, jossa sekoitit pohjataikinan, ja vältyt ylimääräiseltä tiskiltä). Lusikoi muruseos piirakan päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tykkää (62)




