Tiikerimuffinssit suklaakuorrutteella
Tiikerimuffinssit suklaakuorrutteella
Mari Pihlajamäen suussasulavan herkulliset tiikerimuffinit ovat osa Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystempausta.
Vaalea taikina
1 pussi (300g) | Sunnuntai Kakku- ja Muffinssimix |
---|---|
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmiste |
1,5 dl | maito |
100 g | tummat suklaahiput |
Tumma taikina
1/2 pussi (300g) | Sunnuntai Mokkapalapohjamix |
---|---|
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmiste |
2 dl | maito |
Maitosuklaakuorrute
n. 300 g | maitosuklaa (esim. 2kpl Pandan maitosuklaalevy) |
---|---|
250 g | Sunnuntai Leivontamargariini (huoneenlämpöinen) |
1,5 dl | tomusokeri |
200 g | maustamaton tuorejuusto (huoneenlämpöinen) |
Koristeeksi minivaahtokarkkeja sekä nonparelleja |
Ohjeet
• Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, asettele paperiset isot muffinssivuoat uunipellille valmiiksi odottamaan.
• Sekoita puukauhalla muffinssien vaalean taikinan kaikki muut aineet, paitsi suklaahiput, omassa kulhossa sekaisin. Lisää lopuksi suklaahiput sekaan ja sekoita taikinaan.
• Sekoita toisessa kulhossa kaikki tumman taikinan aineet keskenään sekaisin puukauhalla.
• Lusikoi vuorotellen molempia taikinoita muffinssivuokiin siten, että 2/3 vuoasta on täytetty.
• Nosta muffinssit uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
• Nosta muffinssit uunista pois ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
…
• Valmista maitosuklaakuorrute odotellessa muffinssien jäähtymistä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekunnin osissa aina välissä sekoittaen. Toista kunnes suklaa on täysin sulanut, jätä odottamaan.
• Mittaa huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi noin 5 minuutin ajan.
• Lisää joukkoon jäähtynyt sula suklaa sekä huoneenlämpöinen tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi.
• Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla, ja pursota kuorrute muffinsien päälle. Voit laittaa kuorrutteen myös paksuun pussiin ilman tyllaa tai levittää muffinssien päälle ilman pursottamista.
• Viimeistele muffinsit minivaahtokarkeilla sekä nonparelleilla.
Tykkää (41)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti