Valikko

Sunnuntai

Sunnuntai tippaleivät

Tippaleivät

Rapeat tippaleivät ovat näyttävä vappuleivonnainen, jonka koukeroista saavat iloa niin aikuiset kuin lapsetkin. Viimeistele tomusokerilla ja nauti siman kanssa.

3 munaa
1 1⁄2 dllaktoositonta kermaa
2 rklsokeria
¼ tlsuolaa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
  2. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi jauhot.
  3. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotin pussiin tai puhtaaseen ketsuppipulloon. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.
  4. Kuumenna munkinpaistorasva kuumaksi paksupohjaisessa kattilassa.
  5. Aseta kuumaan öljyyn 1 1⁄2 desilitran vetoinen pyöreä pohjainen metallikauha.
  6. Leikkaa pursotin pussiin pieni reikä.
  7. Pursota taikinaa sikin sokin kauhan sisään.
  8. Anna paistua hetken aikaa ja siirrä tippaleipä kiehumaan vapaasti rasvaan.
  9. Kun tippaleipä on saanut kauniin ruskean värin käännä se ympäri reikäkauhan avulla ja paista toiselta puolelta.
  10. Nosta reikäkauhalla valmiit tippaleivät talouspaperin päälle, anna jäähtyä hetken aikaa ja siivilöi päälle tomusokeria.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet