Sunnuntai
Tippaleivät
Rapeat tippaleivät ovat näyttävä vappuleivonnainen, jonka koukeroista saavat iloa niin aikuiset kuin lapsetkin. Viimeistele tomusokerilla ja nauti siman kanssa.
3 | munaa |
---|---|
1 1⁄2 dl | laktoositonta kermaa |
2 rkl | sokeria |
¼ tl | suolaa |
1 | sitruunan raastettu kuori |
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Paistamiseen
2 pkt | Sunnuntai Munkinpaistorasvaa |
---|
Ohjeet
- Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
- Sekoita joukkoon muut aineet paitsi jauhot.
- Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pursotin pussiin tai puhtaaseen ketsuppipulloon. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.
- Kuumenna munkinpaistorasva kuumaksi paksupohjaisessa kattilassa.
- Aseta kuumaan öljyyn 1 1⁄2 desilitran vetoinen pyöreä pohjainen metallikauha.
- Leikkaa pursotin pussiin pieni reikä.
- Pursota taikinaa sikin sokin kauhan sisään.
- Anna paistua hetken aikaa ja siirrä tippaleipä kiehumaan vapaasti rasvaan.
- Kun tippaleipä on saanut kauniin ruskean värin käännä se ympäri reikäkauhan avulla ja paista toiselta puolelta.
- Nosta reikäkauhalla valmiit tippaleivät talouspaperin päälle, anna jäähtyä hetken aikaa ja siivilöi päälle tomusokeria.
Tykkää (4)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti