Valikko

Tuulihatut varhaisperunasalaatilla

Tuulihatut varhaisperunasalaatilla

Kuohkeat tuulihatut ihastuttavat juhlien kahvipöydässä vuodesta toiseen. Kokeile täytteeksi herkullisen raikasta varhaisperunasalaattia!

  • n. 30 kpl
  • Yli 60 min

Tuulihatut

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlvettä
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
3 munaa
½ tlleivinjauhetta

Varhaisperunasalaatti

500 gvarhaisperunoita keitettynä
1 omena
2–3 kevätsipulia
150 gsinihomejuustomurua
30 grucolaa
35 gkaprista
4 dlkermaviiliä
½ dlmakeaa sinappia

Ohjeet

  1. Tuulihatut
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes taikina ei enää tunnu sormella kosketettaessa kuumalta.
  4. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi leivinjauhe.
  5. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle 30 pientä taikinanokaretta. Ota huomioon, että leivonnaiset kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi.
  6. Paista tuulihattuja uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana. Leivonnaisten täytyy paistua täysin kypsiksi, muuten ne laskeutuvat.
  7. Varhaisperunasalaatti
  8. Kuutioi keitetyt perunat ja omena. Silppua sipulit ja osa naatista.
  9. Yhdistä kermaviili ja sinappi.
  10. Nostele kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Täytä jäähtyneet tuulihatut perunasalaatilla. Laita jokaisen halkaistun tuulihatun sisään noin ruokalusikallinen täytettä.

Perunasalaattia tulee ohjeella huomattavasti enemmän kuin tuulihattuihin mahtuu, joten voit herkutella lopun esimerkiksi grilliruokien lisukkeena, tai puolittaa ainesten määrät.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet