Tuulihatut varhaisperunasalaatilla
Tuulihatut varhaisperunasalaatilla
Kuohkeat tuulihatut ihastuttavat juhlien kahvipöydässä vuodesta toiseen. Kokeile täytteeksi herkullisen raikasta varhaisperunasalaattia!
Tuulihatut
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 dl | vettä |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
3 | munaa |
½ tl | leivinjauhetta |
Varhaisperunasalaatti
500 g | varhaisperunoita keitettynä |
---|---|
1 | omena |
2–3 | kevätsipulia |
150 g | sinihomejuustomurua |
30 g | rucolaa |
35 g | kaprista |
4 dl | kermaviiliä |
½ dl | makeaa sinappia |
Ohjeet
- Tuulihatut
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes taikina ei enää tunnu sormella kosketettaessa kuumalta.
- Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi leivinjauhe.
- Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle 30 pientä taikinanokaretta. Ota huomioon, että leivonnaiset kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi.
- Paista tuulihattuja uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana. Leivonnaisten täytyy paistua täysin kypsiksi, muuten ne laskeutuvat.
- Varhaisperunasalaatti
- Kuutioi keitetyt perunat ja omena. Silppua sipulit ja osa naatista.
- Yhdistä kermaviili ja sinappi.
- Nostele kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Täytä jäähtyneet tuulihatut perunasalaatilla. Laita jokaisen halkaistun tuulihatun sisään noin ruokalusikallinen täytettä.
Perunasalaattia tulee ohjeella huomattavasti enemmän kuin tuulihattuihin mahtuu, joten voit herkutella lopun esimerkiksi grilliruokien lisukkeena, tai puolittaa ainesten määrät.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti