Vegaaninen kasvispiirakka

Vegaaninen kasvispiirakka
Herkullisessa vegaanisessa kasvispiirakassa on tietysti reilusti kasviksia – sekä makua!
Pohja
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 1/2 dl | vegaanista juustoraastetta |
| 3/4 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1/2 dl | vettä |
Täyte
| 1 | sipuli |
|---|---|
| 1 | valkosipulinkynsi |
| 1/2 | paprika |
| 1 | porkkana |
| 1/2 | kesäkurpitsa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | kauraruokakermaa |
| 1 prk | kauratuorejuustoa (150 g) |
| 1/2 tl | suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/3 ruukkua | timjamia |
| 1 dl | vegaanista juustoraastetta |
Ohjeet
- Yhdistä jauhot ja juustoraaste kulhossa. Lisää sunnuntai juokseva ja vesi, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Pilko sipulit ja paprika. Raasta tai pilko porkkana ja kesäkurpitsa suikaleiksi. Kuullotta kasviksia öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan, kunnes kasvisten nesteet ovat haihtuneet. Nosta kasvikset pohjan päälle.
- Yhdistä kulhossa kaurakerma, kauratuorejuusto, mausteet ja maissitärkkelys. Lisää silputtu timjami ja juustoraaste Kaada täyte kasvisten päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä.
Jos et tee piirakasta vegaanista, voit korvata maissitärkkelyksen kananmunalla.
Tykkää (46)




