Vohvelit

Vohvelit
Ei ole vohvelien voittanutta! Vohvelit maistuvat perinteisten makeiden täytteiden, mutta myös suolaisten lisukkeiden kera.
Vaihtoehto 1
6 dl | kylmää vettä |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Ohukais- ja vohvelijauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Vaihtoehto 2
2 | munaa |
---|---|
4 dl | maitoa |
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
½ tl | leivinjauhetta |
¾ tl | suolaa |
2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Paistamiseen
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Tarjoiluun
kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mansikkahilloa |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon kylmä vesi.
- Vispaa joukkoon Ohukais- ja vohvelijauhe, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lisää joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vispaa tasaiseksi. Anna turvota noin 5 minuuttia.
- Itse tehty taikina: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja juokseva margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele se Sunnuntai Juoksevalla.
- Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti kermavaahdon ja hillon kanssa.
Saat ohjeesta suklaavohveleita siivilöimällä taikinan joukkoon 1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta.
Tykkää (37)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti