Valikko

Vohvelit

Vohvelit

Ei ole vohvelien voittanutta! Vohvelit maistuvat perinteisten makeiden täytteiden, mutta myös suolaisten lisukkeiden kera.

  • 10–12 kpl
  • Yli 60 min

Vaihtoehto 1

6 dlkylmää vettä
1 psSunnuntai Ohukais- ja vohvelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Vaihtoehto 2

2 munaa
4 dlmaitoa
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ tlleivinjauhetta
¾ tlsuolaa
2 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Tarjoiluun

kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mansikkahilloa

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon kylmä vesi.
  2. Vispaa joukkoon Ohukais- ja vohvelijauhe, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lisää joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vispaa tasaiseksi. Anna turvota noin 5 minuuttia.
  3. Itse tehty taikina: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja juokseva margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  4. Kuumenna vohvelirauta ja voitele se Sunnuntai Juoksevalla.
  5. Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti kermavaahdon ja hillon kanssa.

Saat ohjeesta suklaavohveleita siivilöimällä taikinan joukkoon 1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta.

Tykkää (20)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet